Mihai Stoichiţă susține că România va avea selecționer până la Sf. Ion

30 decembrie 2021 15:25   Fotbal intern

Director tehnic la Federația Română de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă a spus că s-a discutat cu Adrian Mutu, Edward Iordănescu şi Ladislau Boloni pentru preluarea postului de selecționer al echipei reprezentative de seniori. Totodată, oficialul a spus că pe listă mai este și Victor Piţurcă. ”Eu zic că până în Sfântul Ion vom avea selecţioner”, a spus Stoichiță.

Cum Mirel Rădoi n-a izbutit să califice naționala nici măcar în „barajul” pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2022, contractul cu acesta n-a mai fost prelungit. Astfel că FRF a discutat, rând pe rând, cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, fără a reuși pe vreunul dintre ei să accepte să fie selecționer. În aceste condiții, s-a trecut la alte negocieri, iar Mihai Stoichiţă a dat detalii: "După Comisia Tehnică, toţi membrii şi-au exprimat preferinţele pentru antrenor. Ursea nu este pe această listă. Da, rămân patru nume. Decizia se va lua după 1 ianuarie. Nu vrem să facem un spectacol din acest moment. Vrem să fie totul civilizat”.

Stoichiță a subliniat faptul că „n-au fost prioritare discuţiile despre situaţia financiară, ci o analiză despre momentul în care suntem şi ce se poate face pentru viitor. Meciul următor e cel mai important la echipa naţională, pentru că nimeni n-are răbdare. Ce m-a bucurat în toate întâlnirile e că fiecare dintre ei îşi doreşte să fie selecţionerul echipei naţionale. Sunt dornici să preia această funcţie, cu riscurile de rigoare, pentru că nu trecem prin cel mai bun moment", a declarat Mihai Stoichiţă la Digi Sport. 

Mai multe