Schimbare de macaz la FCU Craiova: Croitoru, out. Cine e favorit să-i urmeze

30 septembrie 2024 13:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FCU Craiova 1948 trece printr-un val de schimbări, după ce conducerea ar fi decis schimbarea antrenorului de fotbal. Potrivit gsp.ro, Marius Croitoru ar fi pe picior de plecare de la gruparea oltenilor, favorit pentru a-l înlocui pe tehnicianul de 43 de ani fiind Andrei Prepeliță.

Meciul care ar fi grăbit schimbarea ar fi eșecul cu CS Afumați, de duminică, 0-3 pe teren propriu, sursa citată consemnând că este doar o chestiune de timp, până când Croitoru ar semna rezilierea contractului cu FCU Craiova, început în vară - practic, acesta a fost al doilea său mandat, după cel din perioada iunie-octombrie 2022, în prima ligă. De-a lungul timpului, Croitoru le-a mai antrenat pe FC Botoșani și FC Argeș, la prima dintre ele având un mandat mai notabil, între 2019 și 2022, când a adunat 72 de meciuri și a ajuns de două ori în play-off.

Andrei Prepeliță, favorit să preia FCU Craiova 1948 în Liga 2

Între timp, în vârstă de 38 de ani, Prepeliță este considerat numărul 1 pe lista celor care ar prelua FCU Craiova 1948, antrenor care a devenit de curând liber de contract, după despărțirea recentă de FC Buzău, echipa pe care a promovat-o în Superliga României, la finalul sezonului trecut. De-a lungul carierei de tehnician, Prepeliță a mai condus-o pe FC Argeș, în perioada 2020-2022 - în prima stagiune, i-a salvat pe argeșeni de la retrogradare, apoi i-a calificat în play-off.
Revenind la gruparea din Oltenia, FCU Craiova este pe locul 10 în liga secundă, cu 12 puncte acumulate în opt runde. De altfel, formația a traversat un „șoc”, când a părăsit Cupa României în play-off, fiind eliminată la lovituri de departajare de Unirea Alba Iulia, angrenată în Liga a III-a. FCU Craiova se regăsește, așadar, într-un context departe de ce și-ar fi dorit, proaspăt retrogradata în diviza secundă având un parcurs slab, care îi slăbește speranțele de a reveni în primul eșalon românesc. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe