Ciprian Tătărușanu spune „adio” fotbalului și se retrage la 38 de ani

11 septembrie 2024 17:00   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Ciprian Tătărușanu a anunțat că se retrage din fotbal, după ce a petrecut, cel mai recent, un sezon în Arabia Saudită, la Abha Club, formație care a retrogradat în liga secundă.

Portarul român a ținut să mulțumească „sportului rege” pentru tot ce i-a oferit, exprimându-și recunoștința față de suporteri, antrenori, coechipieri, adversari, conducători, arbitri și jurnaliști, respectiv tuturor persoanelor cu care și-a intersectat drumul ca fotbalist. 

Reperele carierei portarului de 38 de ani

„Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc, iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele! Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs.
Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte le urez mult succes! Am început acum 30 de ani, iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!”
, a fost mesajul portarului în vârstă de 38 de ani și șapte luni în legătură cu decizia de retragere.
Tătărușanu lasă în urmă 74 de selecții la echipa națională de fotbal a României, debutul pentru „tricolori” petrecându-se în noiembrie 2010, în mandatul lui Răzvan Lucescu. Portarul român a fost titular la națională, în timpul EURO 2016, în vreme ce, în plan de echipe de club a evoluat la Juventus București, Gloria Bistrița, FCSB, ACF Fiorentina, FC Nantes, Olimpique Lyon, AC Milan și Abha Club. De altfel, una dintre cele mai prolifice perioade a fost pe când a jucat la AC Milan, formație la care a jucat în perioada septembrie 2020-august 2023, reușind să cucerească un titlu de campion în Serie A.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe