Ianis Hagi, lăudat de presa scoțiană. Ce s-a scris despre internaționalul român

Ianis Hagi s-a bucurat de atenția presei internaționale, după ce „a pus umărul” la victoria României cu Lituania, de luni, în Liga Națiunilor. Țara noastră a învins cu 3-1, pe teren propriu, după succesul din urmă cu câteva zile, consemnat împotriva lui Kosovo. 

Ianis Hagi, lăudat în presa internațională (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi, lăudat în presa internațională (FOTO: Sportpictures)

Cu toate că la echipa de club, Glasgow Rangers, Hagi Jr. trece printr-o perioadă tensionată, ieșind din calculele pentru prima echipă, jucătorul de ani 25 de ani e tratat în continuare cu încredere, fiind convocat de Mircea Lucescu pentru primele două dueluri din Liga Națiunilor. Fotbalistul nu a dezamăgit, reușind chiar să contribuie decisiv la unul dintre golurile înscrise de „tricolori”. Concret, introdus pe teren în minutul 70, Hagi Jr. a reușit să obțină o lovitură de la 11 metri pentru România, care a fost transformată în gol de Răzvan Marin.

„A transmis o amintire despre ce e capabil să facă pe teren”

„Ianis Hagi le-a trimis lui Philippe Clement și superiorilor de la Rangers o amintire, despre ceea ce este capabil să facă pe teren. Fotbalistul de pe Ibrox a fost exclus din imaginea primei echipe și trimis la formația secundă, după ce s-a decis că nu face parte din planurile lui Clement. Rangers a încercat să renunțe la tânărul de 25 de ani, în timpul ferestrei de transferuri de vară, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele din urmă, deoarece niciun cumpărător nu a venit cu o ofertă. Hagi însuși a apelat la rețelele de socializare în ultimele săptămâni și a jurat că va lupta pentru locul său în echipă, insistând că nu a cerut să părăsească clubul”, a notat presa scoțiană, după triumful reușit de națională.
Reamintim că România s-a impus cu 3-1 în fața Lituaniei, în cel de-al doilea meci din Liga Națiunilor, după victoria reușită, în urmă cu câteva zile, la Kosovo. În partida de luni, și-au trecut numele pe tabelă Valentin Mihăilă ('4), Răzvan Marin ('87, penalty) şi Alexandru Mitriţă ('90+2) pentru România și Armandas Kučys ('34) pentru Lituania. Mai departe, atenția se concentrează pe lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026, care va fi găzduit de Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii, Liga Națiunilor fiind modalitatea prin care România ar putea ajunge acolo. 

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net