Mircea Lucescu scrie istorie, după 38 de ani. Ce a declarat noul selecționer

Mircea Lucescu a savurat din plin primul său succes ca selecționer la națională, tehnicianul de 79 de ani revenind, după aproape patru decenii, în al doilea mandat la „cârma” naționalei și începându-și parcursul cu un triumf, care se poate dovedi esențial în drumul din Liga Națiunilor. 

Mircea Lucescu a revenit în forță la națională, după 38 de ani (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu a revenit în forță la națională, după 38 de ani (FOTO: Sportpictures)

„Sunt foarte mulțumit de cum a evoluat echipa, am continuat jocul, a controlat jocul. Nu am acceptat să fim dominați, avem jucători cu un nivel tehnic foarte bun în ceea ce privește pasele - trebuie să ne îmbunătățim, să perfecționăm, am lucrat mult pentru posesie, în ultimele trei zile. Am reușit să punem în dificultate echipa gazdă, cu jucători foarte buni, în cele cinci campionate importante ale Europei. Am avut jucători senzaționali în atac, la mijlocul terenului am dominat categoric, nu mai vorbesc de fundașii centrali, care au fost extraordinari, portarul la fel! Se vede că Dennis Man joacă într-un campionat diferit! Ne-am relaxat pe final de joc, pe un fond de 3-0 e normal, am dat posibilitatea unor atacuri rapide a adversarilor. Pentru mine e o victorie, dar e importantă doar dacă aduce o altă victorie”, a comentat Mircea Lucescu, după meciul de la Kosovo. 
Reamintim că România a învins Kosovo, vineri, cu 3-0, în cea dintâi partidă a noului sezon de Liga Națiunilor - pe tabela de marcaj și-au trecut numele Dennis Man ('40), Răzvan Marin ('51) și Denis Drăguș ('82). Astfel, țara noastră a reușit o victorie importantă, în primul meci disputat după EURO 2024, acolo unde „tricolorii”, pe atunci avându-l ca antrenor pe Edward Iordănescu, au ajuns până în optimile de finală ale competiției.  
Mai departe, atenția se concentrează pe lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026, care va fi găzduit de Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii, Liga Națiunilor fiind modalitatea prin care România ar putea ajunge acolo. Următorul duel din programul selecționatei antrenate de Mircea Lucescu în Liga Națiunilor se va disputa, luni, pe Stadionul Steaua, de la ora 21.45.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net