Doliu în fotbal: a murit Sir Bobby Charlton, legenda Angliei. „A fost un erou pentru milioane de oameni”

21 octombrie 2023 15:56   Fotbal internațional

Decesul lui Sir Bobby Charlton, survenit în cursul zilei de sâmbătă, tocmai a fost anunțat de familia sa. Legenda lui Manchester United a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966.

Ce au transmis reprezentanții familiei 

Într-o declarație, cei din familie au spus: „Cu mare tristețe împărtășim vestea că Sir Bobby a decedat pașnic în primele ore ale dimineții de sâmbătă. A fost înconjurat de familia sa. Familia sa ar dori să transmită mulțumirile lor tuturor celor care au contribuit la îngrijirea sa și pentru numeroasele persoane care l-au iubit și susținut."

 „Sir Bobby va fi mereu ţinut minut ca un gigant al fotbalului"

„Manchester United este în doliu, ca urmare a trecerii în nefiinţă a lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai importanţi şi cei mai iubiţi jucători din istoria clubului nostru. Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar din Manchester sau din Regatul Unit, ci oriunde se joacă fotbal în lume. A fost admirat atât pentru fair-play, pentru integritatea sa, cât şi pentru calităţile incontestabile ca fotbalist. Sir Bobby va fi mereu ţinut minut ca un gigant al acestui sport", se arată pe site-ul oficial al clubului Manchester United.

 „Sir Bobby a dus echipa naţională spre titlul mondial din 1966"

Sir Bobby a venit din academia lui Manchester United şi a jucat 758 de partide pentru echipă, înscriind 249 goluri în 17 ani ca jucător al lui Manchester United. A câştigat Cupa Campionilor Europeni, trei titluri de campion şi Cupa Angliei. Pentru naţionala Angliei, a jucat de 106 ori şi a înscris 49 de goluri. A dus echipa naţională spre titlul mondial din 1966. Ca urmare a retragerii sale din fotbal, Sir Bobby a continuat să lucreze pentru club, ca director, timp de 39 de ani.

Caracterul său şi munca pe care a depus-o vor rămâne mereu în istoria lui Manchester United şi a fotbalului englez. Moştenirea sa va trăi în continuare prin munca fundaţiei Sir Bobby Charlton", se mai arată pe site-ul clubului Manchester United.

Cine a fost Sir Bobby Charlton

S-a născut în 11 octombrie 1937, în Ashington, Northumberland și este considerată una din legendele fotbalului britanic. El a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966. Sir Bobby Charlton a marcat trei dintre cele 49 de goluri ale sale pentru Anglia în timpul Cupei Mondiale din 1966. 

Mai multe