Fotbaliștii din întreaga lume, mesaje dureroase de adio pentru Pele. Leo Messi, Mbappe și Ronaldo deplâng moartea legendei braziliene

Pele, legenda fotbalului mondial, cel care a reușit să câștige nu mai puțin de 3 Cupe Mondiale a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani. După auzul veștii tragice, fotbaliștii din întreaga lume au postat mesaje de condoleanțe pe conturile lor de pe rețelele de socializare. 

Moartea lui Pele a îndurerat fotbalul din întreaga lume. Brazilianul de 82 de ani s-a stins din viață după o lungă luptă cu cancerul. 

Cei mai mari fotbaliști ai lumii, mesaje dureroase după moartea lui Pele

După moartea legendei braziliene Pele, Neyman, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe și Leo Messi au fost doar câțiva dintre cei care au postat, pe Instagram, fotografii cu ei și Pele, dar și mesaje emoționante în memoria acestuia. 

„Înainte de Pelé, "10" era doar un număr.

Am citit această propoziție undeva, la un moment dat în viața mea.

Dar această frază frumoasă este incompletă.

Aș spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport.

Pelé a schimbat totul.

A transformat fotbalul în artă, în divertisment.

A dat o voce săracilor, negrilor și, mai ales, celor mai mulți dintre ei:

Aceasta a oferit vizibilitate Braziliei.

Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui!

El a plecat, dar magia lui va rămâne.

Pelé este ETERNAL!”, a spus Neymar, pe Instagramul său, acolo unde a postat o fotografie cu legenda braziliană.

„Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi uitată niciodată.

RIP KING 💔💔👑...” a scris și Kylian Mbappe, după ce a postat o fotografie alb-negru cu el și Pele, pe Instagramul său. 

Citește și  -”Regele” Pele a murit! Avea 82 de ani și suferea de cancer

Nici Messi nu l-a uitat pe marele Pele

Pe contul său de Instagram, Leo Messi a postat mai multe fotografii cu el și Pele, alături de mesajul: „Odihnește-te în pace, Pele”.

Mesajele au curs și din partea lui Cristiano Ronaldo. 

„Cele mai profunde condoleanțe întregii Brazilii și, în special, familiei dlui Edson Arantes do Nascimento. Un simplu la revedere de la eternul rege Pelé nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea care cuprinde întreaga lume a fotbalului în acest moment. O sursă de inspirație pentru milioane de oameni, o referință de ieri, de azi, dintotdeauna. Afecțiunea pe care mi-a arătat-o mereu a fost reciprocă în toate momentele pe care le-am împărtășit, chiar și la distanță. Nu va fi uitat niciodată, iar amintirea lui va dăinui veșnic în fiecare dintre noi, iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace, rege Pele. 🙏🏽⚽️🇧🇷”, a scris și Cristiano Ronaldo, în dreptul unei fotografii în alb-negru, cu marele Pele. 

Pele a murit la 82 de ani

În toamna anului trecut, Pele fusese operat de o tumoră la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. În scurt timp a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, mergând periodic la la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Din păcate, internat într-un spital din Sao Paulo la finalul lunii noiembrie, Pele nu a mai răspuns la tratamentul pentru cancer începând din 3 decembrie. A fost mutat în salonul pentru îngrijire paleativă și în ultimele zile de viață a fost înconjurat de toți membrii familiei: soția și cei cinci copii (trei fete și doi băieți).

image
image
image
image
image
image
nemec gol cu rapid jpg
Leo Messi (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Andrea Mandorlini (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
Alexandra Dindiligan, nationala handbal Romania (Sportpictures) jpg
Sepsi Dinamo (Sportpictures) jpg