Neymar, la un pas să devină egalul legendarului Pelé

La cei 30 de ani ai săi, Neymar pare să le aibă pe toate: un început de sezon lăudabil în tricoul de la PSG și faptul că e o chestiune de timp, până să-l egaleze pe legendarul Pelé, la Campionatul Mondial din Qatar. 

Neymar, aproape să dețină recordul la naționala Braziliei (FOTO: EPA)
Neymar, aproape să dețină recordul la naționala Braziliei (FOTO: EPA)

Concret, Neymar numără 120 de selecții la naționala Braziliei, pentru care a reușit să înscrie de 75 de ori. Recordul îi aparține lui Pelé, cel mai bun marcator din istorie echipei, cu 77 de goluri punctate. Competiția din Qatar va fi, astfel, una cu o miză uriașă pentru jucătorul lui PSG: va avea șansa să devină cel mai bun marcator din istoria Braziliei și, de ce nu, să ridice deasupra capului Cupa Mondială, țara sa cucerind trofeul, ultima dată, în urmă cu 20 de ani. 

Spre tristețea fanilor săi, turneul din Qatar ar putea fi ultimul de acest gen din cariera lui Neymar. „Vreau să joc la acest Campionat Mondial. Vreau să mă dedic total pentru că sunt convins că avem potențialul de a ajunge foarte departe. Nu garantez că voi mai juca la un Campionat Mondial, chiar nu știu. Vreau să joc ca și cum acesta ar fi ultimul meu Campionat Mondial”, a declarat atacantul pentru „Mundo Deportivo”.

Campionatul Mondial din Qatar, direct în istorie

Brazilia împarte Grupa G de la Campionatul Mondial din Qatar cu Serbia, Elveția și Camerun. Competiția va lua startul pe 21 noiembrie și va dura până pe 18 decembrie 2022. Ediția aceasta va rămâne în istorie drept prima care se va desfășura pe timp de iarnă. 

Neymar valorează 75 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt și numără în palmaresul său, printre altele, un trofeu de Liga Campionilor, un titlu de fotbalistul anului în Brazilia, patru campionate câștigate în Franța alături de PSG, trei titluri de golgheter - în Liga Campionilor, Cupa Regelui și Cupa Libertadores sau două titluri de campion al Spaniei în tricoul Barcelonei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg