Drama unui fotbalist de națională: doarme pe cartoane și cerșește pe străzi

5 ianuarie 2023 11:08   Fotbal internațional

Pe vremuri, era un obișnuit al echipei naționale și palmaresul său include chiar participări la un Campionat Mondial. Astăzi, însă, viața sa a luat o întorsătură la 180 de grade, ajungând să doarmă pe străzi și să cerșească pentru a supraviețui.

Paul James, un internațional cu 47 de apariții tricoul Canadei, își duce zilele pe străzile din Londra, fiind doar o umbră a ceea ce reprezenta, altcândva. De origine galeză, fostul fotbalist a ajuns, la 59 de ani, să doarmă pe cartoane și să roage trecătorii să-i ofere ceva de mâncare. Presa engleză, prin vocea celor de la „Daily Mail” notează că de vină pentru traiectoria nefericită a vieții sale ar fi dependența de droguri, care l-a îndepărtat de viața sportivă și „l-a condamnat” la tragedia prin care trece, astăzi. 
„Cariera mea în fotbal a fost totul. N-ar fi trebuit să pierd o zi de muncă, de antrenament. Dacă ar trebui să-mi pun capăt vieții mâine, ceea ce nu o voi face însă, oamenii ar înțelege. Pentru că totul a fost ceva foarte urât”, a declarat acesta pentru sursa citată.

Își dorește doar haine și pantofi

Fostul fotbalist a jucat chiar și la Campionatul Mondial din Mexic, din 1986, dar și la Jocurile Olimpice din Los Angeles, din 1984, iar în materie de echipe de club s-a perindat pe la Toronto Blizzard, Hamilton Steelers, Doncaster Rovers, Ottawa Intrepid și London Lasers. Câteva decenii mai târziu, însă, a ajuns să își petreacă nopțile pe străzile din Marea Britanie, după ce a părăsit Canada, din pricina problemelor cu cocaina. Tot ce mai are Paul James încape într-o geantă de sport neagră: pături, haine și un mic dispozitiv cu ecranul crăpat. 
„Pentru ce cerșesc? Să fiu independent. Să recâștig o aparență de normalitate, să pot purta haine și pantofi”, a mai spus fostul fotbalist, cu o sinceritate dezarmantă, povestea sa fiind preluată cu repeziciune de presa internațională. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe