Eliminat de două ori în același meci, portarul Alisson a rămas pe teren!

28 ianuarie 2022 9:27   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Reprezentativa de fotbal a Braziliei a scos un egal, 1-1, în Ecuador, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Disputa s-a remarcat, însă, prin ceva nemaivăzut până acum. Portarul brazilian Alisson a văzut de două ori cartonașul roșu, dar a rămas pe teren fiindcă de fiecare dată s-a revenit asupra deciziei după consultarea VAR (arbitrajul video).

Deja calificată la turneul final ce se va desfășura la sfârșitul acestui an, în Qatar, Brazilia a avut dificultăți în a se impune la Quito. Lipsită de Neymar, care este accidentat, formația care are 5 titluri mondiale în palmares a deschis scorul prin Casemiro, în minutul 6. Doar că gazdele au izbutit să egaleze prin Félix Torres, în minutul 75, iar rezultatul a rămas neschimbat până la final.

Disputa a fost destul de aspră, cele două echipe rămânând în zece jucători după ce ecuadorianul Alexander Dominguez (min. 16) şi brazilianul Emerson Aparecido (min. 20) au văzut cartonașul roșu. Primul a avut un atac nepermis asupra atacantului Matheus Cunha, iar celălalt a văzut al doilea cartonaș galben după ce a oprit neregulamentar un contraatac inițiat de Michael Estrada.

Meciul a fost însă marcat, însă, de câteva decizii ale arbitrului columbian Wilmar Roldan. În minutele 59 și 90+7, acesta a dictat penalty pentru Ecuador, eliminându-l de fiecare dată pe portarul brazilian Alisson. Doar că după consultarea arbitrajului video s-a revenit asupra deciziei! De asemenea, Roldan nu a acordat un gol pe care Ecuardor l-a marcat în minutul 49. Și tot în urma analizării reluărilor.

Aceste situații l-au făcut pe mijlocaşul ecuadorian Gonzalo Plata să declare după meci: "Arbitrul a petrecut mai mult timp cu VAR, decât pe teren. Am pierdut mult timp fără să jucăm”.

În aceeași etapă cu numărul 15 din preliminariile CM 2022, zona Americii de Sud, s-au mai disputat meciurile Paraguay - Uruguay 0-1 și Chile - Argentine 1-2. Astăzi mai sunt programate partidele Columbia - Peru și Venezuela - Bolivia.

În clasament, Brazilia este lider cu 36 de puncte din 14 meciuri disputate, fiind urmată de Argentina (32p / 14m), Ecuador (24p / 15m), Uruguay (19p / 15m), Columbia (17p / 14m) și Peru (17p / 14m).

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe