Pus pe liber de Inter Milano, Christian Eriksen se antrenează în Elveția

3 ianuarie 2022 12:24   Fotbal internațional

Victimă a unui stop cardiac la Euro 2020, Christian Eriksen (29 de ani) n-a mai putut juca fotbal în Italia, contractul său cu Inter Milano fiind anulat. Mijlocașului i-a fost implantat un defibrilator care îi supraveghează ritmul cardiac. El s-a antrenat la finalul anului 2021 în localitatea elvețiană Chiasso.

Eriksen nu s-a întors în Danemarca după ce înțelegerea sa cu campioana Italiei a luat sfârșit. Cum în Peninsulă este interzisă practicarea sportului de performanță de către persoane cu asemenea probleme cardiace, fotbalistul a decis să se pregătească în țara vecină. Potrivit presei elvețiene, acesta a fost văzut antrenându-se pe stadionul „Riva IV” din Chiasso. Și el va urma acolo un program mai lung de pregătire.

Afectat de un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda (0-1), mijlocaşul danez Christian Eriksen a fost operat la Rigshospitalet din Copenhaga, la mijlocul lunii iunie 2021, pentru instalarea unui defibrilator. Încă de atunci, gazzetta.it a estimat că viitorul mijlocașului danez în Italia este compromis.

Format ca fotbalist la Middlefart G&BK, OB Odense și Ajax Amsterdam, Christian Dannemann Eriksen a fost lansat în fotbalul mare de către gruparea olandeză. Ca senior, a evoluat pentru aceasta între 2010 și 2013 (162 de meciuri și 32 de goluri). A disputat apoi, între 2013 și 2020, 302 meciuri pentru Tottenham Hotspur, marcând de 69 de ori. În sfârșit, în ediția 2020/2021 a devenit campion al Italiei cu Inter Milano (61 de partide, 8 goluri).

Mai multe