Real, revenire uimitoare cu Dortmund, într-un meci arbitrat de Kovács

23 octombrie 2024 11:21   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Real Madrid a reușit un meci spectaculos, miercuri, când a învins-o pe teren propriu, scor 5-2, pe gruparea germană Borussia Dortmund, în faza a doua a Ligii Campionilor. Rezultatul este cu atât mai mare, dat fiind că nemții au condus cu 2-0 la pauză.

La Madrid, într-un meci arbitrat de o brigadă românească, care l-a avut centru pe István Kovács, Borussia Dortmund a început curajos și a reușit să înscrie prin Donyell Malen ('30) și Jamie Gittens ('34), intrând la vestiare cu avantaj. Doar că, în partea secundă, Real a început în forţă, profitând că adversarii s-au retras și au marcat nu mai puțin de cinci goluri, rând pe rând, mulțumită lui Antonio Rüdiger ('60), Vinícius Júnior ('62, '86, '90+3) și Lucas Vázquez ('83). Prestația arbitrului român a fost consemnată drept una bună în presa spaniolă, „fluierașul” de 40 de ani bucurându-se de recunoaștere.

Vinícius, marele favorit la Balonul de Aur

Remarcat detașat drept omul meciului, Vinícius are toate șansele să spere la Balonul de Aur, trofeu pentru care Real a dat, de-a lungul timpului, cei mai mulți câștigători: opt fotbaliști care au evoluat pentru reputatul club spaniol au adunat 12 astfel distincții, brazilianul având toate șansele să-l cucerească și el, la următoarea decernare a premiului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Vinícius va deveni al cincilea fotbalist din țara sa care obține trofeul, după Ronaldo, în 1997, pe când îmbrăca tricoul lui Inter Milano, dar și în 2002, pe când evolua la Real Madrid, în anul din urmă Brazilia devenind campioană mondială, iar Ronaldo golgheterul competiției. Lista brazilienilor care au câștigat Balonul de Aur este întregită de Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) și Kaká (2007). În mod ironic, cel mai mare fotbalist brazilian al tuturor timpurilor, Pelé, nu a obținut niciodată Balonul de Aur, motivul fiind că, în vremea sa, analiza „France Football” viza doar jucătorii europeni.

Rezultatele de marți, din  Liga Campionilor

AC Milan-FC Bruges: 3-1
AS Monaco-Steaua Roşie Belgrad: 5-1
Paris Saint-Germain-PSV Eindhoven: 1-1
Juventus Torino-VfB Stuttgart: 0-1
Arsenal Londra-Şahtior Doneţk: 1-0
Aston Villa-Bologna FC: 2-0 
Girona FC-Slovan Bratislava: 2-0 
SK Sturm Graz-Sporting Lisabona: 0-2
Real Madrid-Borussia Dortmund: 5-2

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe