Francesco Totti aruncă „bomba” revenirii la 48 de ani. Ce spun specialiștii

Francesco Totti ocupă paginile ziarelor internaționale, după ce fostul jucător al echipei AS Roma, retras din activitate în urmă cu şapte ani, a anunţat că ar putea reveni în fotbalul competiţional - totul s-a petrecut în cadrul unui eveniment desfăşurat la Milano, la care au participat manageri din mai multe discipline, relatează presa de dincolo de granițe. 

Francesco Totti a animat spiritele, sugerând o revenire în fotbalul mare (FOTO: EPA)
Francesco Totti a animat spiritele, sugerând o revenire în fotbalul mare (FOTO: EPA)

 „Pot reveni în Serie A. Aş putea începe să joc din nou”, a precizat idolul echipei din capitala italiană, campion mondial cu Squadra Azzurra, în 2006. Ceea ce a fost interpretată ca o mare provocare a avut parte și de „dublarea” părerii unui specialist, ziarul italian „Il Messagero” contactezând un medic pentru a afla în ce măsură e posibilă o revenire la cei 48 de ani ai lui Totti. De altfel, potrivit sursei citate, echipe de top precum Cagliari sau Sampdoria l-au abordat cu privire la revenire, dar Totti nu s-ar fi arătat, deocamdată, înduplecat.

„Eu spun că nu există nicio contraindicație”

„Poate avea sens dacă starea sa îi permite să concureze într-una dintre situaţiile competiţionale care îl împing la limită”, explică profesorul Pino Capua, medic sportiv, adăugând: „Nu sunt eu cel care trebuie să spună dacă provocarea are sens sau nu, dar dacă decide să încerce din nou, eu spun că nu există nicio contraindicaţie”.
Singurul riscuri pe care le-a intuit specialistul contactat de ziarul italian sunt cele „cum ar fi greutatea, de exemplu, care este evident mai mare, decât înainte”.
Încurajator pentru acest scenariu inedit este faptul că există cazuri în întreaga lume de sportivi care sunt încă activi la vârste similare. „Este adevărat, dar ei nu s-au oprit niciodată”, a mai punctat medicul, care a concluzionat: „Totti, pe de altă parte, s-a oprit acum șapte ani şi asta este singura problemă pe care aş avea-o”.
Totti și-a dedicat cariera clubului AS Roma, acolo unde s-a și format ca jucător, îmbrăcând tricoul echipei mari vreme de 24 de ani, răstimp în care a adunat 785 de meciuri în toate competițiile, marcând de 307 ori și oferind 207 pase decisive. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Neymar (EPA) jpg
Rapid Farul (Sportpictures) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Sabrina Ionescu (Getty Images) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg
elisabeta lipa facebook jpeg
Constantin Anghelache jpg
Andrei Matei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net