România, pe val în Liga Națiunilor. Planurile selecționerului Mircea Lucescu

12 octombrie 2024 21:58   Fotbal internațional

Cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, România „zburdă” în Liga Națiunilor, acolo unde este lider al grupei sale și își permite să viseze chiar la Campionatul Mondial 2026. Țara noastră își consolidează poziția de lider din grupa sa de Liga Națiunilor, având maximum de puncte, nouă din trei meciuri și fiind urmată de Kosovo (6p), Cipru (3p) și Lituania (0p).

„Sunt fericit și obosit. Tensiunea a fost destul de mare! Am întâlnit o echipă care a luptat în dueluri. Avem o armă în plus, capacitatea de a recupera repede mingea. Avem un anumit comportament în teren. Jucătorii noștri tehnici au nevoie de un joc bazat pe calitățile lor. Ne-am antrenat să ținem mingea la noi. 3-0 la pauză nu a fost întâmplător! E greu să vorbești de unul sau de altul. Fiecare și-a dat silința să facă un meci foarte bun. Vom vedea ce va fi. Hai, să ne bucurăm de meciul ăsta și de victorie”, a fost reacția lui Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, imediat după fluierul final al victoriei cu Cipru, scor final 3-0 în favoarea „tricolorilor”. Pentru selecționata țării noastre urmează un nou meci important, de data aceasta cu Lituania, marți, de la ora 21.45, pe Antena1.

Liga Națiunilor, „portalul spre Campionatul Mondial 2026

Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe