Erling Haaland, direct în istoria Norvegiei: a devenit cel mai bun marcator

Erling Haaland stabilește „bornă” după „bornă” în fotbalul mare, cel mai recent atacantul norvegian devenind, la cei 24 de ani ai săi, cel mai bun marcator de la echipa lui națională. Haaland a stabilit un nou record, joi, după ce a marcat de două ori în victoria cu 3-0 împotriva Sloveniei în Liga Naţiunilor.

Erling Haaland, direct în istoria naționalei Norvegiei (FOTO: EPA)
Erling Haaland, direct în istoria naționalei Norvegiei (FOTO: EPA)

În contextul în care Martin Odegaard este accidentat, Haaland şi-a asumat responsabilitatea purtării banderolei de căpitan al Norvegiei, motivația lui fiind concretizată și în cele două goluri, care au ținut capul de afiș al meciului. „Desigur, este important şi istoric! Sunt fericit şi este un record fantastic de atins! Mai am mulţi ani de jucat. Mă simt bine”, s-a rezumat să declare Haaland, după momentul istoric consemnat în tricoul naționalei. De altfel, cel de-al 34-lea gol al său a venit în meciul cu numărul 36 la nivel internațional.

Scrie istorie și la Manchester City: l-a egalat pe Cristiano Ronaldo

Norvegia, care nu s-a mai calificat la un turneu major de la EURO 2000, are toate motivele să spere că norocul a început să îi surâdă: este lider în Grupa 3 a Ligii B, cu şapte puncte, cu trei mai multe decât Austria şi Slovenia, iar Kazahstan este ultima, cu un punct.
În plan de echipă de club, Haaland și-a găsit repede locul la Manchester City, acolo unde a fost adus de la Borussia Dortmund pentru „doar” 60 de milioane de euro, între timp cota sa de piață „explodând” și atingând fabuloasa sumă de 200 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt. De altfel, fotbalistul a ajuns repede la „borna” de 100 de goluri înscrise în tricoul „cetățenilor”, în 105 meciuri jucate - așa se face că Haaland a egalat recordul deținut de portughezul Cristiano Ronaldo, care reușise același număr de goluri în 105 partide jucate la Real Madrid.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Halep Facebook jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net