Situație scandaloasă: jucătorii unei naționale, sechestrați în aeroport

14 octombrie 2024 14:52   Fotbal internațional

Un episod ieșit din comun s-a petrecut, recent, în fotbalul mondial - echipa națională a Nigeriei ar fi fost blocată și sechestrată pe un aeroport. Potrivit căpitanului reprezentativei, William Troost-Ekong, fotbaliștii ar fi fost reținuți forțat ore-n șir și lăsați fără mâncare și băutură. 

Dată fiind situația, purtătorul banderolei de căpitan din naționala Nigeriei a declarat că nu doreşte să joace, marţi, în preliminariile CAN 2025 din Libia, acuzând guvernul de la Tripoli de deturnarea avionului lor şi sechestrarea echipei nigeriene la aeroport.

„Au încuiat uşile aeroportului şi ne-au lăsat fără conexiune telefonică, mâncare sau băutură”

„Am petrecut mai mult de 12 ore într-un aeroport abandonat din Libia, după ce avionul nostru a fost deturnat la coborâre. Guvernul libian ne-a anulat aterizarea autorizată la Benghazi fără niciun motiv. Au încuiat uşile aeroportului şi ne-au lăsat fără conexiune telefonică, mâncare sau băutură. Am mai trecut prin astfel de situaţii, când am jucat în deplasare în Africa, dar acesta este un comportament ruşinos. În calitate de căpitan şi împreună cu echipa, am decis că NU vom juca acest meci. CAF ar trebui să se uite la ceea ce se întâmplă aici”, a scris căpitanul naționalei din Nigeria, relatând întâmplările prin intermediul platformei X, fostă Twitter. 
Potrivit fotografiilor care au însoțit postarea, Super Eagles încă aşteptau în aeroport și situația părea departe de a fi rezolvată. Jucătorul Victor Osimhen şi-a anunţat sprijinul pentru coechipierii săi: „Sunt dezamăgit de tratamentul nedrept pe care fraţii mei şi antrenorii l-au primit ieri (n.r. duminică) seara pe aeroportul din Libia. Astfel de acţiuni sunt împotriva spiritului sportului. (...) Fac apel la CAF şi la celelalte autorităţi fotbalistice să intervină, deoarece coechipierii mei şi oficialii sunt încă blocaţi pe aeroportul din Libia. Acest lucru este inacceptabil şi inuman. Rămânem uniţi, mai puternici ca niciodată”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe