„Ilie Oană”, în straie de sărbătoare: Petrolul a sărbătorit Centenarul

Ultima actualizare:

Stadionul „Ilie Oană” a fost în straie de sărbătoare, sâmbătă, când Petrolul Petrolul Ploieşti a sărbătorit 100 de ani de existenţă printr-un meci simbolic cu echipa olandeză Vitesse Arnhem (1-1).

Petrolul Ploiești a aniversat 100 ani (FOTO: Sportpictures)
Petrolul Ploiești a aniversat 100 ani (FOTO: Sportpictures)

Dacă golul Petrolului a fost marcat de finlandezul Tommi Jyry ('22), cu un şut de la 18 metri, Vitesse a egalat chiar la ultima fază, prin Giovanni Buttner ('90+1), cu un şut de la 25 de metri. De altfel, la ora 19.24, după anul în care a fost înfiinţat clubului, jocul a fost întrerupt timp de zece minute pentru un spectacol cu drone, pe cerul de deasupra stadionului formându-se, pe rând, stema clubului în culorile galben şi albastru cu diverse elemente fotbalistice şi din istoria clubului.
Un alt moment simbolic a avut loc, în minutul 66 -anul 1966 fiind cel al ultimului titlu al clubului-, când jocul a fost întrerupt şi în întregul stadion au fost aprinse torţe, spectatorii cântând imnul Petrolului. Finalul meciului a adus un alt moment deosebit, fiind introdus pe teren jucătorul cu numărul 100, Rareş Manolache, de doar 14 ani. Totodată, lovitura de start în repriza secundă a fost dată de două legende ale clubului, Mircea Dridea şi Eduard Iuhas. De-a lungul istoriei sale, Petrolul a câştigat titlul de campioană naţională de patru ori (1929/1930, 1957/1958, 1958/1959, 1965/1966) și Cupa României de trei ori (1962/1963, 1994/1995, 2012/2013).

 „12 octombrie 1966, o dată scrisă cu litere de aur în istoria clubului Petrolul”

„Este ziua sărbătorii petroliștilor: 12 octombrie! Celebrăm Centenarul fotbalului petrolist, chiar în ziua în care aniversăm 58 de ani de la cel mai mare succes din istoria clubului nostru, victoria cu Liverpool! 12 octombrie 1966 rămâne o dată scrisă cu litere de aur în istoria clubului Petrolul.
Din postura de campioană a României, echipa ploieşteană reuşea să o învingă, pe stadionul «Ilie Oană» (denumit «Petrolul», atunci), cu 3-1, pe Liverpool, campioana campioanei mondiale de la acea dată, Anglia.
12 octombrie 2024 este ziua în care sărbătorim 100 de ani de Petrolul Ploiești. De la ora 12.00, pe străzile din jurul stadionului vom avea parte de street food, muzică și o serie de activități.
Începând cu ora 17.00 se vor deschide porțile arenei «Ilie Oană» și vă recomandăm ca, până la ora 18.00, să vă ocupați locurile, deoarece la ora 18.20 vor lua startul evenimentele dinaintea meciului de gală Vitesse Arnhem! Nimeni nu are voie să lipsească! Petrolul suntem noi!”
, au transmis ploieștenii într-un comunicat, prefațând evenimentul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Sportpictures) jpg
Cipru Romania (Sportpictures) jpg
Emma Răducanu  foto   Shutterstock jpg
Nadal facebook jpg
Radu Dragusin (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net