Vești bune pentru națională: Maxim și Sorescu, pe val în fotbalul turc

28 octombrie 2024 14:19   Fotbal internațional

Cei doi fotbaliști români legitimați la Gaziantep FK au avut un weekend prolific, unul dintre aceștia înscriind un gol, iar celălalt oferind o pasă decisivă. Astfel, Deian Sorescu și-a trecut numele pe tabelă în meciul câştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Konyaspor, în etapa a zecea a campionatului Turciei, în vreme ce Alexandru Maxim a oferit un assist, amândoi începând partida din ipostaza de titulari.

Pe deoparte, Maxim a pasat decisiv la golul de 1-1 al gazdelor, înscris de Ersoy, în minutul 28. Pe de alta, Sorescu a marcat golul de 3-1, în minutul 81. De altfel, cel dintâi a jucat până în minutul 75, iar Sorescu până în minutul 88, meciul fiind unul foarte important pentru ca echipa lor să rămână în primul eșalon din Turcia. Per total, Sorescu a bifat a doua reușită din acest sezon de campionat, în care a adunat nouă apariții pentru Gaziantep, iar Maxim are tot două. Echipa celor doi români ocupă locul 15 în clasament, cu nouă puncte, în vreme ce Konyaspor este pe 12, cu 11 puncte. Lider este Galatasaray Istanbul, care a obţinut 25 de puncte în nouă meciuri.
Parcursul bun din campionatul turc este o veste grozavă pentru selecționerul echipei naționale de fotbal a României, în vederea drumului pe care „tricolorii” îl au de făcut în Liga Națiunilor. Din ipostaza sa de lider în competiție, țara noastră mai are de disputat ultimele două confruntări, pe 15 și 18 noiembrie, împotriva lui Kosovo, respectiv Cipru. Între timp, selecționerul României a stabilit deja lista preliminară a stranierilor pe care îi are în vedere pentru aceste meciuri, iar Deian Sorescu se află printre aceștia - de altfel, internaționalul român a fost integralist în ultimul meci al naționalei, disputat în Lituania, 2-1. 

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România (1-2)
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe