Actorul care a trăit cu leucemie și cancer peste 20 de ani. „Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”

4 octombrie 2024 7:40   Vedete

Ryan O'Neal este un nume care strălucește în istoria cinematografiei, cunoscut mai ales pentru rolul său memorabil din Love Story. În spatele acestei vieți de succes, a unui actor adulat în toată lumea, se ascunde o poveste profundă și emoționantă despre curaj și perseverență. În ultimele două decenii de viață, O'Neal a dus o luptă crâncenă împotriva leucemiei și cancerului, demonstrând că adevărata forță vine din interior.

Un actor frumos și o carieră strălucitoare

Născut pe 20 aprilie 1941, în Los Angeles, Ryan O'Neal a crescut în mijlocul strălucirii și glamurului Hollywood-ului. A devenit cunoscut în anii '70, în special grație filmului Love Story (1970), unde a jucat rolul lui Oliver Barrett.

A fost un moment de cotitură în cariera sa și a deschis uși către proiecte iconice precum Paper Moon (1973) și Barry Lyndon (1975).

A jucat chiar și alături de fiica lui care a fost recompensată cu un Oscar, devenind cea mai tânără actriță premiată vreodată cu Oscar.

Această popularitate și viața tumultoasă avea să aibă un preț, unul foarte mare, dar O'Neal a continuat să impresioneze cu talentul și carisma sa, scrie Vanity Fair.

„Iubirea înseamnă să nu trebuiască să spui vreodată că-ți pare rău („Love Story”)

Căsătorit de două ori, O’Neal, a fost mai târziu iubitul actriței Farrah Fawcett, pe care a considerat-o iubirea vieții lui.

O’Neal a fost alături de Fawcett în timp ce aceasta s-a luptat cu cancerul până la moartea ei în 2009, el însuși suferind de leucemie.

„Nu voi cunoaște această lume fără ea”, declara Ryan O’Neal într-un interviu despre Farrah Fawcett. Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, însă au împreună un fiu, Redmond O’Neal, născut în 1985.

 În 1997, Fawcett a pus capăt relației după ce l-a prins pe O’Neal în pat cu actrița Leslie Stefanson, însă s-au reîntâlnit în 2001 și au fost împreună până la moartea ei în 2009.

Prima soție a lui O’Neal a fost actrița Joanna Moore. Cei doi s-au căsătorit în 1963 și au avut doi copii.

Lupta cu boala

Diagnosticul de leucemie, primit în 2001, a fost un moment devastator pentru O'Neal. Totuși, în loc să se lase doborât de această veste, el a adoptat o atitudine de nepăsare care l-a ajutat să își mențină spiritul viu.

Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”, a spus el, reflectând asupra modului în care a reușit să facă față acestei provocări uriașe.

Ceea ce îl face cu adevărat special pe O'Neal este abilitatea sa de a împărtăși experiențele prin care a trecut. A vorbit deschis despre fricile și dificultățile sale, transformându-se astfel într-un model de inspirație pentru mulți alții care se confruntă cu boli grave.

Această deschidere l-a ajutat să își construiască o legătură puternică cu fanii și să le ofere o rază de speranță în momentele dificile.

Ryan O'Neal a fost diagnosticat cu leucemie în 2001 și cancer de prostată în 2013.

S-a stins din viață la 9 decembrie 2023, la vârsta de 82 de ani.

Mai multe