A fost prins ucigașul legendarului 2Pac, după 27 ani. Cine este suspectul arestat în cazul morții cântărețului

30 septembrie 2023 6:58   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Poliţia din Las Vegas a arestat un bărbat în legătură cu uciderea rapperului Tupac Shakur, în urmă cu aproape trei decenii. Starul a fost împușcat la vârsta de 25 de ani, în timp ce era pasager într-un BMW negru oprit la semafor pe o stradă din apropierea Las Vegas Strip.

Ce hituri avea rapperul 

Arestarea reprezintă un act mult așteptat, într-un caz care a frustrat anchetatorii și a fascinat publicul încă de când starul hip-hop a fost ucis pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani. Născut în New York City, Shakur a devenit una dintre figurile principale ale scenei hip-hop de pe Coasta de Vest, cu hituri precum „California Love” și „Dear Mama”, scrie Digi24.ro.

Cunoscut sub numele de scenă 2Pac, el a fost nominalizat de șase ori la premiul Grammy și este considerat unul dintre cei mai importanți rapperi ai tuturor timpurilor.

Când a fost ucis Shakur

Shakur a fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight. Ei așteptau într-o coloană de aproximativ 10 mașini oprite la culoarea roșie a semaforului, în dreptul unui bloc de pe Las Vegas Strip, când lângă ei a oprit un Cadillac alb din care s-au tras mai multe focuri de armă.

Tupac a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori. Avea 25 de ani atunci. Atacul armat a avut loc la scurt timp după o ceartă într-un cazinou, între Orlando Anderson, Tupac și însoțitorii lor. Au fost mulți martori, dar ancheta s-a blocat rapid, în parte pentru că acei martori au refuzat să coopereze, a spus poliția din Las Vegas la acea vreme.

Cine a fost arestat

Nu s-au făcut niciodată arestări în acest caz, dar atacul a fost în atenția publicului zeci de ani. Bărbatul arestat vineri, Davis, este unchiul lui Anderson - unul dintre cunoscuții rivali ai lui Tupac, pe care autoritățile l-au suspectat de mult ca fiind implicat moartea rapperului. Anderson a negat orice implicare în uciderea lui Tupac la acea vreme, și a murit doi ani mai târziu, căzând victimă într-o răfuială armată între două grupări interlope

În iulie, poliția a percheziționat o proprietate care are legătură cu soția lui Davis. La acea vreme, poliția a confirmat că polițiștii au executat un mandat de percheziție în Henderson, un oraș de lângă Las Vegas. Cu toate acestea, departamentul nu a dezvăluit alte detalii, inclusiv ce căutau anchetatorii și dacă urma să se efectueze o arestare.

Mai multe