Ce elegante au fost tinerele prințese ale Țarilor de Jos, la un eveniment regal. Ținutele lor au atras toate privirile. FOTO

18 septembrie 2024 18:43   Vedete internaționale

Conform tradiției, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos, alături de Regina Máxima, a susținut un discurs adresat membrilor Senatului și Camerei Reprezentanților cu ocazia celebrului eveniment Prinsjesdag.

La această ceremonie importantă, li s-au alăturat fiicele lor, Prințesa Amalia și Prințesa Alexia, care au fost prezente împreună cu părinții lor, atrăgând atenția publicului, potrivit Daily Mail.

Familia Regală a Țărilor de Jos a participat la Prinsjesdag, un eveniment anual de maximă importanță în care membrii Senatului și Camerei Reprezentanților se adună pentru o sesiune a Statelor Generale, în timpul căreia Regele Willem-Alexander ține un discurs solemn de pe tron.

Aceasta este cea mai importantă ceremonie instituțională a anului, iar prezența monarhului, împreună cu Regina Máxima și cele două prințese, Amalia și Alexia, a adus un plus de strălucire evenimentului.

Ceremonia este una foarte sofisticată

Ceremonia din Țările de Jos a debutat în jurul orei 11:30, când deputații au părăsit clădirea Parlamentului și s-au îndreptat către Teatrul Regal pentru a participa la sesiunea solemnă.

Aceștia au fost întâmpinați de o formație a gărzii de onoare, iar cortegiul regal a pornit de la Palatul Noordeinde, una dintre cele patru reședințe oficiale ale familiei regale olandeze.

Regele Willem-Alexander și Regina Máxima, însoțiți de fiicele lor, au călătorit în trăsuri, în cadrul unei impresionante procesiuni care a inclus membri ai curții regale, poliție călare, fanfare și regimente militare.

Parada regală s-a desfășurat pe principalele străzi ale orașului vechi: Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld și Korte Voorhout. Spectatorii s-au adunat în număr mare pentru a asista la eveniment, iar măsuri stricte de securitate au fost implementate. Procesiunea a fost condusă de Regimentul Grenadier și Poliția Militară Regală.

Care a fost momentul culminant al paradei

Momentul culminant al paradei a fost sosirea unei trăsuri mari din sticlă, trasă de opt cai, în care se aflau Regele Willem-Alexander, Regina Máxima și Prințesa Amalia. Prințesa Alexia a călătorit într-o altă trăsură.

Singura absentă de la eveniment a fost Prințesa Ariane, mezina familiei regale, în vârstă de 17 ani, care este înscrisă la Colegiul UWC Adriatic din Italia, aceeași instituție unde studiază și Infanta Sofia a Spaniei.

După încheierea ceremoniei, în jurul orei 14:00, membrii familiei regale s-au întors la Palatul Noordeinde, unde au salutat mulțimea entuziastă din balconul frumos decorat al palatului.

Mai multe