Kevin Spacey, acuzat de abuz sexual: „În mintea mea, a fost romantic!”

14 iulie 2023 12:42   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul american Kevin Spacey (63 de ani) este judecat la Londra pentru mai multe agresiuni sexuale. Starul de la Hollywood a făcut primele declarații, joi, la procesul său, negând orice comportament agresiv. „În mintea mea, a fost ceva romantic”, a declarat actorul ca răspuns la acuzațiile de agresiune sexuală, potrivit BBC.

Kevin Spacey a pledat nevinovat la toate cele 12 acuzații

Curtea Southwark Crown din Londra, actorul de două ori câștigător al Oscarului a spus că a flirtat cu unul dintre bărbații care îl acuză de hărțuire sexuală. Kevin Spacey a spus juriului că el și reclamantul au fost „oarecum intimi”, dar a negat că l-a agresat.

Spacey, judecat de la sfârșitul lunii iunie, a pledat nevinovat la 12 acuzații de agresiune sexuală asupra a patru bărbați, fapte ce s-ar fi petrecut între 2001-2013. Victimele aveau la acea vreme între 20 și 30 de ani. Deși a fost acuzat că de violență și abuz sexual, actorul a ținut-o pe a lui: „A fost drăguţ. Ceea ce s-a întâmplat nu este ceea ce a descris reclamantul”. Kevin Spacey a susţinut că a existat o relaţie de flirt reciproc între ei şi a spus că el însuşi este „un mare amator de flirturi”. 

Kevin Spacey a explicat că doar l-a atins și că nu a progresat, deoarece presupusa victimă „a arătat clar că nu vrea să meargă mai departe”. Întrebat de avocatul său Patrick Gibbs KC despre reacția sa la acuzațiile reclamantului, el a spus: „Am fost zdrobit când am auzit. Nu m-am gândit niciodată că peste 20 de ani mai târziu o să mă înjunghie în spate”.

Vorbind despre acuzațiile unui alt reclamant care a susținut că Spacey l-a învăluit „precum o cobră”, ”, actorul a spus că nu a făcut asta nimănui în viața sa. El a declarat juriului că acuzațiile făcute de bărbat - pe care se presupune că l-ar fi întâlnit la un teatru la mijlocul anilor 2000 - au fost „nebunie curată” pentru că faptele descrise de acesta „nu s-au întâmplat niciodată”.

Mai multe