#Exclusiv Click!

Ce comoară ascunde Sofia Vicoveanca în apartamentul ei din Suceava? Ce spune despre retragerea din muzică, la 83 de ani: „Încă mă ține vocea!”

3 octombrie 2024 11:30   Vedete românești

Artista de muzică populară Sofia Vicoveanca (83 de ani) are sute de ghivece cu flori, în cochetul ei apartament, din Suceava. Susține, exclusiv pentru Click!, că le și vorbește, în timp ce le îngrijește, și că în turnee le duce grija și dorul. Mai deține însă și o colecție impresionantă de cărți. 

Are peste 100 de ghivece în apartamentul din Suceava

Inegalabila Sofia Vicoveanca locuiește singură, în apartamentul din Suceava, de peste 20 de ani, de când soțul ei a părăsit această lume. Nu se plictisește, mai ales că are peste 100 de ghivece cu flori, adunate în timp sau primite în dar de la prieteni. Recunoaște că le poartă o grijă aparte, unele fiind chiar pretențioase:

„Am casa plină de flori, vreo 120 de ghivece, peste tot sunt plante, așa mi-a plăcut mereu, să fiu înconjurată de verdeață. Toată ziua stau și le îngrijesc, le rup frunzele uscate, le schimb pământul, mai și vorbesc cu ele, le mai spun of-urile mele.

Unora trebuie să le pui însă mai multă apă, altele, dimpotrivă, nu trebuie udate des, le cunosc toate pretențiile. Am tot felul de soiuri, mai ales mușcatele îmi plac, am și ficus. Plante carnivore însă nu țin în casă. Nu-i destul cât se mănâncă oamenii între ei?”, afirmă Sofia Vicoveanca, pe un ton dulce-amar.

Deține o colecție impresionantă de cărți: „Soțul meu a fost ziarist”

Dar, artista se mai poate mândri și cu o bibliotecă valoroasă, plină de cărți cu titluri celebre:

„Soțul meu a fost ziarist, la București, a citit foarte mult, era un om foarte deștept și cult. Când veneam de la concerte și eram mai obosită lăsa munca lui deoparte și mă asculta, mă alina. Stăteam cu capul pe umărul lui și parcă toate necazurile se risipeau”, ne-a mai menționat Sofia Vicoveanca, exclusiv pentru Click!

„Sunt sănătoasă, iau doar niște vitamine”

Artista este activă, la vârsta de 83 de ani, nu stă locului o clipă:

„Scriu poezii, citesc, fac rebus, mai stau pe Facebook, cu prietenii. Dacă nu postez o zi ceva, orice, mă întreabă lumea dacă sunt bine, așa că trebuie să fiu mereu activă, mai pun acolo o floare, o poezie, o poză.

Fiul meu îmi tot zice să nu mă mai obosesc, dar într-o casă sunt atâtea treburi, mai fac și mâncare, aproape zilnic, cumpărături. Nu pot sta degeaba, am energie. Sunt sănătoasă, nu iau medicamente, numai niște vitamine, dimineața”.

Nu renunță la scenă: „Mă ține vocea, nu fac playback!”

Sofia Vicoveanca nu intenționează  să renunțe la scenă, la muzică, marea ei pasiune, care i-a adus celebritatea, atât în țară, cât și în toate colțurile lumii:

„Încă pot cânta, mă ține vocea, nu fac playback, ca alții, cei din noua generație. Merg la nunți, la zilele orașelor, cânt, dansez, stau la povești cu oamenii. Îmi pregătesc programul foarte bine, mă aplaudă lumea.

Nu trebuie să îi dezamăgești tu, ca artist. Mă îmbrac frumos, îmi pun costumul popular, călcat impecabil, și urc pe scenă. Oamenii simt când le cânți din suflet...”, ni s-a mai confesat artista, exclusiv pentru Click!

Mai multe