Pe câți bani cântă Sofia Vicoveanca, în țară și în străinătate, la 82 de ani: „Nu cer mult, nu mănânc cu 7 guri!”. Ce ține ascuns în traistă?

#Exclusiv Click!

Sofia Vicoveanca are agenda plină de concerte, și acum, la vârsta de 82 de ani. Nu face playback, precum alți artiști, dimpotrivă, artista susține, exclusiv pentru Click!, că încă o ține vocea să cânte neîntrerupt, chiar și o oră. Iar onorariul nu e fix, îl negociază. Elena Merișoreanu ne-a dezvăluit însă și câți bani primesc ele, la evenimentele din țară, dar și din străinătate.

Nu are onorariu fix: „Vorbim, ne înțelegem!”

Solista Sofia Vicoveanca a avut un an plin de concerte, în toată țara, dar și în străinătate. Și acum, la 82 de ani, cântă și dansează, având o energie de invidiat. Artista de muzică populară ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre activitatea muzicală, dar și despre onorariul ei, la evenimente:

„Nu am un onorariu mare, comparativ cu alți artiști, nu mănânc cu 7 guri! Nu îi zic omului: „Eu, fără atâția bani, nu urc pe scenă”. Vorbim, ne înțelegem, am fost o copilă săracă, din familie de refugiați, știu ce înseamnă să nu ai bani, niciodată n-am cerut mult la petreceri. La nunți, îi spun prezentatorului să nu-mi anunțe numele înainte, ci numai să bage negativul. Lumea mă recunoaște după primele acorduri muzicale.

Și apoi apar în mijlocul nuntașilor chiar din bucătărie. Am un recital de o oră, în care cânt, dansez, mai spun și povești, apoi, dispar! Fiul meu Vlad m-a sfătuit ca, înainte de fiecare concert, să stau liniștită, câteva zile, să nu fac nimic. Dar, am energie, mai iau și niște pastiluțe, dimineața, vitamine. Și, cine poate sta degeaba? Toată ziua fac treabă prin casă. E de făcut treabă, chiar dacă locuiesc singură!”.

Elena Merișoreanu ne-a dezvăluit onorariul Sofiei Vicoveanca

Sofia Vicoveanca nu a precizat câți bani câștigă, pentru un recital,  însă i-am aflat onorariul de la Elena Merișoreanu (74 de ani), colega ei de scenă:

„Eu, pentru un program de 45 de minute, iau 1.000 de euro, am impresar, el negociază. Sofia Vicoveanca a mers cu mine, în străinătate, am luat câte 1.500 de euro fiecare, era și departe, oamenii ne-au plătit și drumul.

Dar, sunt și cazuri când primim și mai mult. Sofia ia tot cam cât mine, la nunți. Fiecare ne dă după câți bani are, eu și Sofia mergem la multe evenimente. În curând, eu o să mai am recitaluri, în Anglia și în Italia, sunt așteptată acolo”

Ce ascunde Sofia Vicoveanca în trăistuță, pe scenă?

Artista are zeci de costume populare, la care asortează mereu și câte o trăistuță. Mulți s-au întrebat dacă are numai rol decorativ sau chiar e și practică. Sofia Vicoveanca a elucidat misterul, pentru Click!:

„Iau mai mereu trăistuța, la concerte, urc cu ea și pe scenă. Ce țin în trăistuță? Păi, am un stick, pe care sunt negativele pieselor mele, partea orchestrală, căci nu fac playback, am voce bună și acum. Mai am niște șervețele, dar și un ruj, câteva farduri, pentru retușul machiajului. Eu vin la spectacole deja îmbrăcată în costumul popular. Numai catrința o pun înainte de a urca pe scenă, pentru că se șifonează repede și frumos e să apari impecabil în fața publicului”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lora si ionut ghenu jpg
oana ionita 1 webp
Sândel Bălan și André la botezul  nepoatei Ella Maya, în aprilie 2017 jpeg
mihai albu logo webp
banner Viva
pepe
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net