Ce greșeală imensă a făcut Florin Dumitrescu, la începutul carierei: „A fost o masă, la un moment dat, cu Ion Iliescu”

16 octombrie 2025 13:41   Vedete românești

Florin Dumitrescu se bucură de un real succes în domeniul gastronomiei, în care lucrează de peste două decenii. De asemenea, de ani de zile apare pe micile ecrane, alături de cei doi colegi ai săi de la MasterChef, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Faimosul bucătar a vorbit recent despre începutul carierei sale culinare, amintind greșeala făcută la primul său loc de muncă. 

În cadrul celui mai recent interviu oferit presei, chef Dumitrescu a vorbit despre o gafă pe care a făcut-o când avea primul job în acest domeniu. 

„A fost o masă, la un moment dat, cu Ion Iliescu”

Florin Dumitrescu și-a amintit când a pregătit mâncarea pentru Ion Iliescu, însă nu a spălat salata foarte bine, rămânând în ea un limax.

„A fost o masă, la un moment dat, cu Ion Iliescu, unde n-am spălat salata cum trebuie și a rămas un limax în salată. L-a găsit directorul restaurantului și a făcut scandal uriaș”, a povestit bucătarul, potrivit cancan.ro

Directorul restaurantului a aflat de această neplăcere și a sancționat întreaga echipă. 

„Cumva ne-a sancționat pe toți, nu doar pe mine. Aici e avantajul când lucrezi într-o echipă: nu poți să îți asumi meritele și nici eșecurile în totalitate. Ce țin minte și în perioada respectivă nu am sesizat-o foarte tare în 2002 a venit Roger Federer în România la un turneu de tenis. Știu că a fost un mare hyp în jurul acestei delegații, era o delegație foarte mare de tenismeni.

Lucrând în baza Cutezătorii la Pescariu acolo,  veneau des tot felul de supervedete. Și internaționale, dar și naționale. Adică echipa națională de fotbal a României, cei care trăiau în România, mâncau aproape zilnic acolo. Îi vedeai zilnic. Zilnic aveai tangențe cu genul ăsta de oameni. În perioada respectivă să fii bucătar nu era, cum e astăzi, sub lumina reflectoarelor”, a adăugat Florin Dumitrescu. 

Florin Dumitrescu: „Am 23 de ani de muncă în spate”

Cariera în gastronomie a lui Florin Dumitrescu se întinde pe durata a 23 de ani, iar el nu se vede practicând altă meserie, decât cea de bucătar, pe care o stăpânește extrem de bine. 

„Nu aș putea să renunț. Adică nu mă văd făcând altceva. Nu am cum să mă văd făcând altceva, pentru că, la o simplă întrebare și inteligența artificială, dacă o întrebi astăzi, care-i meseria pe care ai putea să o faci dacă revoluția tehnologică ar avea câștig și toate meseriile ar deveni acum înlocuite cu AI-ul, una dintre puținele care rămân actuale este meseria de bucătar și de experiențe gastronomice.

Implicit am un avantaj față de cel care se ocupă astăzi, pentru că am 23 de ani de muncă în spate. La 23 de ani de bucătărie, cumva, mai mult decât să știu să mănânc și să știu să gătesc, știu și cum să te așez la masă, cum să te fac să te simți bine la o masă”, a conchis juratul MasterChef. 

Mai multe