De unde a moștenit chef Florin Dumitrescu pasiunea pentru gătit: „La 17 ani, câștigam mai mulți bani ca...”
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, are o carieră impresionantă și a câștigat rapid admirația publicului. Și-a dat seama de la vârsta de 14 ani că iubește bucătăria, însă, cine este omul care i-a insuflat lui Florin Dumitrescu pasiunea pentru gătit?

Nu mulți sunt cei care știu că Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din România, cunoscut și iubit pentru aparițiile sale la „MasterChef” și „Chefi la Cuțite”, ar fi putut urma o carieră sportivă de succes, fiind campion național la polo, însă, a decis să își dedice viața gastronomiei. Avea doar 14 ani când și-a dat seama că iubește bucătăria, iar cu timpul, și-a câștigat faima nu doar prin abilitățile sale culinare, ci și prin carisma sa pe micile ecrane. Recent, el a dezvăluit cine este omul care i-a insuflat, de fapt, pasiunea pentru gătit:
„Este omul care mi-a insuflat pasiunea pentru gătit”
„Pasiunea pentru gătit a apărut în timp ce eram în bucătăria profesionistă, iar asta s-a întâmplat cumva privind bucătarii mai vechi în meserie ca pe niște zei. Primul meu șef bucătar, Ștefan Kopeczi, este omul care mi-a insuflat pasiunea pentru gătit. Talentul? Încă nu l-am descoperit, sunt un produs al muncii. Am învățat să mănânc, am învățat să gătesc, am învățat să mă mișc în bucătărie, totul s-a produs cumva muncind”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu, pentru viva.ro.
De asemenea, celebrul bucătar a precizat că la vârsta de 17 ani câștiga deja mai bine decât alte persoane din jurul lui, însă pentru asta a fost nevoit să lucreze în două restaurante pe post de bucătar de linie. Din acest motiv, nu a putut să se bucure de vacanțe și timp liber:
„Meseria noastră se plătește foarte bine dacă muncești și te dedici locului în care te afli. La 17 ani, câștigam mai bine decât mulți oameni din jurul meu, dar eram angajat în două restaurante pe post de bucătar de linie, deci munceam foarte mult. Se întâmpla să dorm 4 ore pe noapte și să mă întorc înapoi în bucătărie. Din 2002 până în 2009, eu nu am văzut marea sau muntele, am fost doar la muncă, fără concediu. E adevărat că asta m-a ajutat să ajung departe”, a mai spus Florin Dumitrescu.
Născut pe 1 august 1987 în București, Florin Dumitrescu a absolvit Liceul Sportiv Emil Racoviță din București, unde a fost pasionat de polo și chiar a obținut titluri de campion național. Cu toate acestea, la doar 14 ani, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie. După ce a lucrat în România, în 2007 a plecat în Italia pentru a învăța mai multe despre arta gastronomiei.
În 2012, a debutat ca jurat în emisiunea „MasterChef”, iar apoi a impresionat publicul alături de colegii săi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, în formatul „Chefi la Cuțite”. Acum s-a întors la Pro TV, la emisiunea care l-a consacrat.