Cum arată în prezent mormântul Ilenei Sărăroiu. Imagini virale de la locul de veci al artistei

3 octombrie 2024 13:01   Vedete românești

Ileana Sărăroiu s-a stins din viață în 1979, pe când avea doar 43 de ani. Tragedia s-a petrecut chiar pe scenă, la o nuntă pe care aceasta avea s-o onoreze. Deși au trecut 42 de ani de la moartea ei, oamenii nu au uitat-o. Recent, pe internet au apărut imagini de la mormântul artistei.

Imagini de la mormântul Ilenei Sărăroiu

Ileana Sărăroiu a murit în urma unui atac cerebral, în timp ce cânta la o nuntă. Anii au trecut, însă artista nu a fost uitată. Pe mormântul ei se regăsește o cruce cu o poză a fostului soț, recăsătorit cu Maria Ciobanu. Membrii familiei trec rar pe la ea, doar cei care au iubit-o își fac simțită prezența ocazional. De curând, un fan al cântăreței a mers la cimitir, acolo unde i-a aprins o lumânare, iar imaginile au devenit virale pe TikTok. De asemenea, cei care au îndrăgit-o pe regretata artistă și-au amintit cu nostalgie de Ileana Sărăroiu, exprimându-și admirația în mediul online. 

„O artistă desăvârșită, Dumnezeu s-o odihnească în pace”/ „Ce păcat, Ileana Sărăroiu, s-a dus prea devreme” / „Prea tânără, o valoare a muzicii în România” /„ Of Ileana, doar scânduri și durere” / „Cei care au auzit-o măcar o dată cântând, nu au cum să o uite”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

S-a stins din viață în timp ce cânta la o nuntă

Ileana Sărăroiu a decedat în fața publicului, pe data de 12 mai 1979, la un eveniment din localitatea Unirea, județul Călărași. Un anevrism cerebral i-a fost fatal în floarea vârstei.

 „La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori.

Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea. Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să suțină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, mărturisea Liliana Ispas, mireasa de la nunta respectivă, potrivit Adevărul.  

Artiste i s-a făcut rău în timp ce cânta, iar ulterior și-a cerut scuze în fața nuntașilor că nu mai poate continua, din cauza stării sale.

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, a mai spus Liliana Ispas.

Mai multe