Doliu în muzica populară! O cântăreață cunoscută, răpusă de aceeași boală ca Ileana Ciuculete

9 mai 2017 9:54   Vedete românești
Ultima actualizare:

O cunoscută cântăreață de muzică populară s-a stins din viață! Una dintre cele mai îndrăgite folcroriste din Ardeal a murit, marți dimineață (9 mai), pe patul unui spital din Oradea. Se pare că artista ar fi suferit de aceeași boală care a răpus-o pe Ileana Ciuculete.

Era una dintre cele mai mari artiste ale Bihorului! Cântăreața a fost internată zilele trecute într-un spital din Oradea, iar din păcate medicii nu au mai putut să o salveze. Florica Duma a murit, marți dimineață, din cauza unei boli foarte grave, potrivit RTV. 

Interpretul de muzică populară Vasile Coca a scris un mesaj, pe Facebook, în care i-a îndemnat  pe colegii de breaslă să se roage pentru Florica. „Dragi prieteni, îndrăgita artistă din Bihor, Florica Duma, în aceste clipe este la grea suferință intr-un spital din Oradea ! Haideți cu toții să ne rugăm pentru ea poate Bunul Dumnezeu o va ajuta să mai rămană in viață şi să ne mai încante sufletele cu cantecele ei frumoase ! Doamne ajută !!!”. 

Florica Duma a trecut în lumea celor drepți, marți dimineață, la Spitalul Clinic Județean din Oradea. Cântăreața suferea de o boală necruțătoare. Ea fusese internată, în stare gravă, la sfârșitul lunii aprilie, iar de săptămâna trecută n-a mai putut comunica nici măcar cu puținii apropiați, cea mai bună prietenă, nepoții și cântărețul Remus Bodnar, potrivit oradeaindirect.ro.

Artista s-a născut pe 9 decembrie 1946, în Caranzel, judeţul Bihor. Şi-a început cariera muzică la nouă ani. Cea mai cunoscută melodie a Floricăi Duma este „Lica Sămadau”, inspirată din nuvela “Moara cu noroc”, scrisă de Ioan Slavici.

Mai multe