Gestul emoționant făcut de sute de motocicliști în memoria lui Nicu Covaci „Un simbol al muzicii şi spiritului liber românesc”

7 august 2024 9:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

Marți seară, 6 august, peste 250 de motocicliști din întreaga țară și din afară i-au adus un ultim omagiu marelui artist Nicu Covaci. Ei au participat la o paradă moto - în fruntea căreia s-a aflat solistul trupei Phoenix, și el motociclist - pe străzile orașului Timișoara.

Nicu Covaci s-a stins din viață vineri, 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani. În memoria marelui artist, marți seară, peste 250 de motocicliști, unii veniți din Serbia, au umplut străzile din Timișoara și au participat la o paradă moto. Motocicliştii s-au adunat în nordul oraşului, pe strada Divizia 9 Cavalerie şi au pornit într-o paradă până la Filarmonica Banatul, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci.

„Timişoara îi aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci, un mare timişorean, un om fără de care noi n-am fi fost ceea ce suntem, timişorenii, şi românii, în general. Pentru că el a făcut ceea ce a făcut pentru Timişoara. A fost un mare patriot, nu doar local, ne-a învăţat să ne iubim oraşul, să ne iubim ţara. De aia suntem atâţia timişoreni, să arătăm că el va trăi mereu şi va fi în inima noastră tot timpul… Iubea motocicletele, în ultimele lui două ture cu motocicletă a fost cu mine, chiar de ziua lui, când a împlinit 75 de ani.

„Nicu Covaci, omul care ne-a dat nume”

A fost un motociclist incredibil, a avut aventuri extraordinare. A iubit mult motocicletele. A fost nu doar un cântăreţ, un motociclist sau un rocker…. A fost Nicu Covaci, omul care ne-a dat nume”, a spus Sorin Stanca, preşedinte al Asociaţiei Moto Hells Angels., potrivit news.ro

Drum lin, Maestre Nicu Covaci! Cu inimile îndurerate şi cu sufletele apăsate de o tristeţe profundă, Doomstriker LEMC România îşi ia rămas bun de la cel care a fost şi va rămâne pentru totdeauna un simbol al muzicii şi spiritului liber românesc. Nicu Covaci nu a fost doar un muzician, ci inima care a bătut neîncetat pentru FolkRock românesc, un visător neobosit care a crezut în puterea muzicii şi în libertatea oferită de mişcarea motorock. Astăzi, pierdem nu doar un artist, ci o parte din sufletul unei naţiuni”, au transmis şi motociclistii de la Doomstriker Lemc Romania.

Înmormântarea marelui artist va avea loc joi, 8 august, într-un cadru restrâns, iar trupul său neînsuflețit a fost așezat într-un sicriu cu alb, pe care sunt scrise versuri ale pieselor sale.  Acesta a fost depus, alături de chitarele lui, în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Banatul.

Mai multe