Îl recunoști? El este actorul care s-a căsătorit de 2 ori în timpul vieții, cu două actrițe celebre. A doua soție i-a fost studentă

9 iulie 2024 17:38   Vedete românești

George Motoi este unul dintre actorii care de-a lungul carierei sale a făcut furori în rândul românilor. Nu numai că a fost un artist desăvârșit, dar a avut și un farmec aparte la femei. Dovadă stau chiar cele două soții pe care le-a avut, pe vremea când acestea erau doar studente.

George Motoi, un actor desăvârșit

 Regretatul George Motoi a fost un actor de teatru și film care a făcut istorie în lumea cinematografiei. S-a remarcat în turneele făcute la București, în special atunci când a interpretat rolul Bufonului din în „A 12-a noapte” de Shakespeare. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Capitală și a absolvit cursurile în 1958, după care a plecat la Piatra Neamț, unde a pus bazele unui nou teatru, respectiv Teatrul Tineretului de azi. Mai târziu, George Motoi s-a transferat la Teatrul din Bacău, unde a jucat rolul titular din „Don Carlos”, fiind una dintre cele mai mari realizări ale sale.

George Motoi s-a căsătorit de două ori, a doua soție fiindu-i studentă

Despre viața lui sentimentală se poate spune că a fost una destul de tumultuoasă. Regretatul actor s-a căsătorit cu actrița Cezara Dafinescu, alături de care a trăit 2 decenii. Mai târziu, cei doi au divorțat, iar el și-a refăcut viața alături de actrița Gigliola Brăileanu, care era mai tânără decât el cu 34 de ani. De altfel, înainte de a-i deveni soție, aceasta i-a fost mai întâi studentă.  

 „Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el cu 12 ani. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite. George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine... De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate.

Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim și aievea și să formăm un cuplu, în viață și mai târziu, și pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl așteaptă orice fată să vină pe un cal alb. Îi voi fi mereu recunoscătoare, pentru tot ce mi-a dat. Nu știu când și cum s-a stins dragostea noastră...”, spunea Gigliola Brăileanu, potrivit comentator.ro.

Cezara Dafinescu i-a spus adio lui George Motoi după 23 de ani de căsnicie, iar ulterior s-a recăsătorit cu Gelu Fronea, omul de afaceri. Din păcate, actrița nu s-a putut bucura până la final de noul ei partener, întrucât acesta a decedat în 2003, într-un accident de motocicletă.

De asemenea, marele actor George Motoi s-a stins din viață în 2015, iar ambele sale soții au fost prezente la ceremonia funerară. Important de menționat este faptul că Gigliola Brăileanu, actrița cu care s-a însurat a doua oară, a încetat din viață la numai 2 ani după moartea acestuia.

Mai multe