Marele actor român care a fost căsătorit cu două vedete superbe. A fost un Don Juan al scenei românești

Ultima actualizare:

George Motoi s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. A jucat roluri principale în 45 de filme și alte zeci de personaje pe scena teatrului. Un chip și o voce inconfundabile și un uriaș talent, așa era de multe ori descris actorul. Acesta a fost căsătorit 23 de ani cu frumoasa actriță Cezara Dafinescu, iar apoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, mai tânără cu 34 de ani decât acesta.

George Motoi a murit la 79 de ani Foto: arhivă Click!
George Motoi a murit la 79 de ani Foto: arhivă Click!

Cine a fost actorul George Motoi 

În anul 1954 a dat examen de admitere și a reușit la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A absolvit cursurile de acolo în 1958, la clasa profesoarei Irina Răchițeanu-Șirianu. După absolvire a pleacat cu repartiție la Piatra Neamț, punând acolo, împreună cu toți colegii de promoție, bazele unui nou teatru (Teatrul Tineretului de azi). S-a transferat apoi la Teatrul din Bacău, unde a avut o primă mare realizare, jucând rolul titular din „Don Carlos” de Schiller.

A fost remarcat în turneele făcute la București ca un strălucit interpret Bufonului din A douăsprezecea noapte de Shakespeare, în regia marelui Vlad Mugur, alături de care a pleacat în 1964 la Teatrulu Național din Cluj, unde Interpretarea rolului „Caligula” din piesa lui Albert Camus l-a consacrat definitiv. Radu Beligan l-a invitat să meargă la Teatrul Național din București.

Actorul a fost căsătorit cu Cezara Dafinescu 

Foto: Cezara Dafinescu
Foto: Cezara Dafinescu

Actorul a fost căsătorit peste 20 de ani cu actrița Cezara Dafinescu, cu care a avut o fiică, scrie libertateapentrufemei.ro. Cei doi au divorţat după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat.

„Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite. George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine”, povestea Cezara Dafinescu.

După divorţul din 1997, George Motoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, actriţă şi ea a Teatrului Naţional din Bucureşti, mai tânără cu 34 de ani. De altfel, înainte de a-i fi soţie, Giliola i-a fost mai întâi studentă.

George Motoi, mare actor și regizor român de teatru, s-a născut pe 22 ianuarie 1936, la Arman, în Bulgaria, și se stinge din viață în anul 2015, pe 4 martie. În anul 1958 a absolvit I.A.T.C. la clasa Irinei Răchiţeanu. A fost căsătorit 23 de ani cu actrița Cazara Dafinescu și au împreună o fiică, pe Raluca Motoi, după care a avut un mariaj cu Giliola Coconcea Brăileanu, mai tânără cu 33 de ani, o fostă studentă de-ale sale. Aceasta din urmă a murit pe 7 iulie 2017, la numai 47 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
92f0a716 3d25 49fe 9a40 fbfef5803f44 jpeg
Banner Andreea Raicu
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net