#Exclusiv Click!

Ovidiu Niculescu, din „Clanul” (PRO TV), a învățat meserie de la Sergiu Nicolaescu, în „Triunghiul morții”: „Avea o sensibilitate mascată, trebuia să fie mână forte la filmări”

16 octombrie 2024 17:56   Vedete românești

Ovidiu Niculescu (50 de ani) este actor la „Teatrul Mic”, din București, scenarist al filmului „Vama Veche Retreat”, și solist al trupei „White Mahala”. Pe micul ecran, l-ați remarcat, cu siguranță, în serialul „Clanul” (PRO TV), unde l-a interpretat genial pe carismaticul Constănțeanu’. În interviul exclusiv pentru Click!, artistul ne-a povestit cu emoție și despre Sergiu Nicolaescu, alături de care a jucat, în „Triunghiul morții” (1999).

A jucat în „Clanul” cu fiica lui Adi Minune: „E inteligentă și foarte frumoasă”

Ovidiu Niculescu se bucură că rolul său, de băiat rău, din serialul „Clanul” (PRO TV), a fost readus în atenție și în  serialul „Tătuțu”, dovadă că personajul căruia i-a dat viață a ajuns la inimile telespectatorilor: 

„George Mihăiță este, de departe, un mare actor al acestei țări, toți îl strigă Țătuțu, și în pauze. Am acolo un personaj negativ, așa cum joc de obicei. Îmi place să lucrez în proiecte de succes și de impact la oameni. Totul este profesionist, toți actorii vin cu textele învățate, scenariul este foarte bine scris.

A fost o bucurie să o descopăr pe Karmen, fiica lui Adi Minune, este fata mea în film. Chiar l-am felicitat pe Adi Minune, prin telefon. Este o femeie frumoasă inteligentă, cultă, citită, un om cu totul și cu totul special, cu talent la actorie”, spune Ovidiu Niculescu, exclusiv pentru Click!

Este scenaristul filmului „Vama Veche Retreat”: „Florin Călinescu are rol de preot”

Ovidiu Niculescu ne-a oferit, exclusiv pentru Click!, și detalii din culisele peliculei cinematografice „Vama Veche Retreat”, pentru care a scris scenariul:

„Am avut premiera oficială, s-a făcut și o caravană, prin țară, urmează să mergem și la Iași, este un film despre problemele femeii moderne. Sălile de cinema au fost pline, chiar și lunea. Florin Călinescu interpretează rolul preotului din Vama Veche, el este deja o instituție comică, a depășit de mult timp stadiul de actor.

Face un rol excepțional, deși mai mic, dar de neuitat. Eu am scris scenariul, regizorul Petre Năstase a făcut repede rost de bani, a ieșit un film bun. Mie îmi place să scriu scenarii pentru toate categoriile de oameni.

Un film costă în jur de un milion de euro, sunt prețuri diferite însă pentru distribuție, pentru producție. Dar, se recuperează banii, sunt multe filme independente care au mers bine. Cei de la BRomania au fost, recunosc, deschizători de drumuri, în producția de film independent”.

Despre Sergiu Nicolaescu: „Avea un caracter puternic!”

Ovidiu Niculescu, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, din București, are însă amintiri de neuitat și de pe platourile de filmare pentru „Triunghiul morții” (1999), regizat de Sergiu Nicolaescu:

„Eram mai tânăr, pe atunci, a fost o bucurie să joc în filmul lui Sergiu Nicolaescu, a fost o experiență de neuitat. Avea un caracter puternic, dar și o sensibilitate, bine mascată în interior. Nu te poți ocupa de partea asta artistică fără să ai și o doză mare de emoție. Dar, era o mască a lui, ca să poată să țină în mână atâția oameni, știut fiind faptul că filmele lui au necesitat echipe mari. Era nevoit să fie mână forte, ca regizor, ca să țină sub control batalioane de oameni”, ni s-a mai confesat Ovidiu Niculescu, exclusiv pentru Click!

Sergiu Nicolaescu a încetat din viață pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani.

Mai multe