Solistul Aurel Pădureanu, speriat de prețurile exagerate la mâncare: „Ceaușescu nu lovea la stomac, aveau și bogatul și săracul!”
Solistul Aurel Pădureanu (74 de ani) este nostalgic după vremurile când bancnota de o sută de lei avea valoare. Speriat de prețurile mari la mâncare, el are un mesaj dur
la adresa guvernanților, pe care îi acuză că au aruncat țara în haos și în sărăcie:
„Singura scăpare e numai în rugăciune, nu în clasa politică”, spune cu tristețe Aurel Pădureanu,
exclusiv pentru Click!
„În comunism, 100 de lei avea valoare”
Marele artist Aurel Pădureanu și-a amintit cu nostalgie de vremurile când leul avea valoare, când românii o duceau mult mai bine:
„Puterea leului a scăzut mult. În comunism, 100 de lei avea valoare, prețurile nu erau mari. Nicolae Ceaușescu nu lovea la stomac, pe atunci se descurcau și bogatul și săracul. Egalitate există numai în matematică, iar el știa treaba asta”, spune Aurel Pădureanu, exclusiv pentru Click!
„În România, nu mai ai încredere nici în fratele tău!”
Aurel Pădureanu continuă să cânte, pentru a mai strânge un ban, pentru mâncare și pentru achitarea facturilor uriașe la utilități:
„În România, totul a scăpat de sub control, nu mai ai încredere nici în fratele tău! Singura scăpare e numai în rugăciune, nicidecum în clasa politică.
Dacă nu ai o afacere, cânți și la 80 de ani. Artiștii mai în vârstă încă mai urcă pe scenă, pentru a mai câștiga un bănuț. Nu prea au loc însă de cei care sunt în prim-plan, care cântă în permanență, cu greu mai prindem câte un recital.
Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă descurc și fără Cornelia, că am o pâine pe masă. Nu mă vait! Nu-mi trebuie mari averi. Credeți că vreun milionar o să plece cu banii după el? Oricând se poate întâmpla o nenorocire”, a mai menționat artistul, exclusiv pentru Click!
„În Epoca de Aur aveau mașină Dacia și directorul și muncitorul!”
Vestitul solist de romanțe ne-a povestit și despre petrecerile de pomină de la „Revelionul muzicanților”:
„Erau o superbitate, o frumusețe! Pe timpul lui Nicolae Ceaușescu se petrecea, cu bani puțini, lumea se distra, nu era atâta ură. Pe atunci, în Epoca de Aur, aveau mașină Dacia și directorul și muncitorul!
Acum există aceste discrepanțe uriașe, dintre clasele sociale, cea de mijloc nu mai există. În comunism, muzica ușoară și romanțele erau la putere, acum predomină manelele, este foarte greu să dai jos acest curent. Îmi pare rău, dar o spun cu durere în suflet”, ni s-a mai confesat Aurel Pădureanu, soțul regretatei artiste Cornelia Catanga.