#Exclusiv Click!

Tragica poveste a membrilor trupei AS XX. Mașina lor a fost spulberată de tren. Solista Cristina face dezvăluiri șocante: „Ciprian a vrut să facem schimb de locuri, a murit lângă mine”

9 august 2024 18:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vă mai amintiți de trupa AS XX, vestită în anii '90, cu piesa „Inima te cheamă”? Solista Cristina Elena Munteanu ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre teribilul accident de mașină, în care au fost implicați, pe 24 septembrie 2000, și în urma căruia colegul ei de scenă și-a pierdut viața. La 24 de ani de la tragedie, artista revine pe scenă.

Amintiri de coșmar din noaptea tragediei: „Trenul ne-a izbit din plin”

Cristina nu poate uita, nici acum, după 24 de ani de la tragedie, acea seară, în care colegul ei de scenă, Ciprian, s-a stins din viață, la numai 23 de ani:

„Eram foarte fericiți, de-abia semnasem cu Cat Music, eram pe drumul cel bun, pe plan muzical, ne pregăteam să filmăm videoclipul piesei „Nu pleca”. Ne aflam la Mioveni, avusesem un concert, mai urma altul, aveam o pauză. Ne-am gândit să mâncăm ceva la un local situat în afara orașului. Eu mă așezasem în mașină pe locul meu, adică în spate dreapta, iar Ciprian în față.

La un moment dat, Ciprian ne-a propus să îl luăm în mașină și pe patronul discotecii unde urma să cântăm seara, ca să nu mergem la masă cu două mașini. Atunci Ciprian mi-a zis: „Dă-te mai încolo, să stau lângă tine!”. M-am dat în locul din stânga, în spatele șoferului nostru, deși nu stăteam niciodată acolo”. 

„Nu era barieră, nu erau semnale luminoase”

Ea a continuat povestea care îți dă fiori reci:

„M-am dat mai încolo, Ciprian a venit lângă mine. Când am ajuns la calea ferată din Mioveni, ploua, era beznă, vijelie, luminile de la casele țăranilor se confundau cu luminile trenului. Ne-am tot oprit, nu era barieră, nu erau nici semnale luminoase.

Am văzut o altă mașină care a trecut, venea din față, am trecut și noi. Brusc, trenul a intrat în noi. Ne-a izbit din plin, ne-a aruncat 21 de metri pe câmp, ne-am rostogolit de 6 ori cu mașina. Ciprian a murit pe loc, lângă mine...”

„Am avut 6 vertebre fracturate și un traumatism cranian”

Cristina a fost internată de urgență, medicii salvându-i viața:

„Eu m-am trezit în agonie, nu știam ce se întâmplă, unde sunt și cine sunt, nu mă puteam mișca, îmi mai simțeam picioarele. A venit Salvarea, m-au dus Spitalul 9, din București, m-au băgat în Chirurgie, am avut 6 vertebre fracturate și un traumatism cranian, am fost grav.

Dar, după două luni de recuperare la pat, stând cu spatele pe bucăți din lemn, ca să mi se niveleze cervicala, mi-am mai revenit”, ne-a mai povestit artista, exclusiv pentru Click!

S-a mutat în Italia, după tragedie: „Nu puteam trece peste șocul accidentului”

După această tragedie, Cristina a decis să plece din țară, în Italia:

„Am plecat pentru că nu am putut trece peste șocul accidentului, primisem un contract într-un piano bar din Italia, am stat la Milano.

A fost bine, dar nu e țara mea. Acum, după 24 de ani de la accident, m-am întors în România, încercând să las trecutul în urmă. 24 de ani de suferință sunt îndeajuns. Decizia am luat-o după ce au început să mă sune nume mari din showbiz, ca să mă întrebe ce fac cu piesa „Inima te cheamă”, a trupei, pe care eu am compus-o.

Voiau să le-o dau lor, să-mi plătească pentru ea. Nu e prea târziu să mă întorc la marea mea dragoste, muzica. Am multe surprize, următoarea piesă o lansez în septembrie. Videoclipul piesei „Inima te cheamă”, pe care l-am realizat recent, este difuzat foarte des pe postul muzical Atomic TV”, ni s-a mai confesat Cristina, exclusiv pentru Click!

Mai multe