Un tren de călători a spulberat un camion încărcat cu lemne, în Prahova. Ce a declarat șoferul

Ultima actualizare:

Accident ferovial în comuna Măgurele din județul Prahova, între un tren privat al companiei Transferoviar Călători cu 50 de persoane și un autotren încărcat cu lemne.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Măgurele, din Prahova Foto: Facebook
Accidentul s-a petrecut în localitatea Măgurele, din Prahova Foto: Facebook

Cum s-a petrecut accidentul 

Accidentul s-a petrecut aproape de miezul nopţii, în dreptul localităţii Măgurele, din Prahova. Trenul venea de la Măneciu şi se îndrepta către gara Ploieşti Sud. Camionul nu a reuşit să treacă cu totul peste şine, înainte să vină trenul. 

În trenul Ploiești-Măneciu se aflau aproximativ 50 de pasageri, patru persoane fiind asistate de echipajele medicale în urma impactului. 

Trenul a suferit o avarie la compartimentul motor. Chiar şi aşa, garnitura a fost pusă în mişcare, după finalizarea cercetărilor.

Ce spune șoferul camionului: ,,Nu e barieră. Nu e barieră şi e curba aia aici. Deci de oprit eu am oprit, nu am avut timp să trec", a declarat Iulian Vasileanu, pentru Observatornews.ro.

Cauza ar fi dispariția barierelor

Oamenii care locuiesc aproape de calea ferată au crezut iniţial că ceva rău s-a petrecut chiar în curtea lor: ,,Eu m-am gândit că a picat chiar peste noi", scrie Observatornews.ro. Locuitorii din zonă spun că astfel de accidente se întâmplă din cauza dispariţiei barierelor. 

70% dintre trecerile peste calea ferată, în continuare nesemnalizate cu bariere

Avem peste cinci mii de treceri la nivel cu calea ferată pe drumurile din toată ţara şi doar 30% au bariere. Restul sunt semnalizate doar cu indicatoare rutiere. În ciuda numărului mare de accidente, autorităţile se apucă de montat noi indicatoare, deşi legea spune clar: e nevoie de bariere.

Accident mortal la Galați 

Grav accident de tren, sâmbătă seară, în Galați. O locomotivă, care urma să se cupleze unui tren Regio, a intrat cu mare viteză în singurul vagon al garniturii.

În urma accidentului, o femeie, conductor de tren, a murit, iar alți trei bărbați au fost răniți. Ancheta urmează să stabilească exact cine a greșit, dar și dacă locomotiva era defectă și dacă s-au respectat toate procedurile când ea a fost pusă în circulație.

Accidentul s-a petrecut, sâmbătă seară, în jurul orei 19:30. Trenul urma să plece la 19:45, cu pasageri, din Gara Galați către Mărășești. Nu se urcase, până în acel moment, decât un călător, iar vagonul înfrânat aștepta să fie atașat la o locomotivă. Conductorul de tren și șeful de tren se aflau în spatele vagonului, în exterior, când locomotiva a venit cu viteză mare și a lovit puternic vagonul, mutând-ul circa 70 de metri mai în spate.

Femeia care a murit avea doi copii

Femeia a fost resuscitată de cinci ori și, în final, a murit la spital. Gina Basoc avea 53 de ani și lucra în cadrul CFR de la vârsta de 18 ani. Făcea naveta zilnic, de la peste 30 de kilometri distanță, din localitatea unde stătea. Era mama unui băiat și a unei fetițe de numai 14 ani.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 11 iunie sfantul ierarh luca arhiepiescopul crimeii gabrie toma chituc jpeg
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg