Ce se întâmplă cu locomotivele periculoase de la CFR. Decizia rapidă luată după incidentul mortal de la Galaţi

Ultima actualizare:

După accidentul înfiorător din Galați, în urma căruia o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, autoritățile au anunțat primele măsuri pentru a evita producerea unor tragedii asemănătoare. CFR Călători retrage din circulație toate locomotivele care sunt la fel de vechi ca aceea care a provocat accidentul feroviar de acum aproape o săptămână. 

CFR a retras din circulație mai multe garnituri vechi Foto: Facebook CFR Călători
CFR a retras din circulație mai multe garnituri vechi Foto: Facebook CFR Călători

De când intră în vigoare decizia

CFR anunţă, vineri, că retrage din circulaţie toate locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi. Decizia a intrat deja în vigoare.

,,Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulaţie, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25.03.2023", a anunţat CFR.

Care a fost anunțul CFR

Compania a precizat că, suplimentar, ca măsură de siguranţă a circulaţiei trenurilor, va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar.

,,Pentru CFR Călători este prioritară siguranţa circulaţiei trenurilor, asigurarea securităţii pasagerilor şi a salariaţilor săi", a mai precizat companmia.

Ce s-a întâmplat în Galați

O persoană a murit şi trei au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc, în 25 martie, în Gara Galați.

O locomotivă a intrat cu 75 de kilometri la oră într-un tren de călători. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit. Şeful de tren, mecanicul şi un călător sunt răniţi. Impactul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de accelerare.

Doi copii au rămas fără mamă în urma accidentului. Este vorba despre conductorul de tren Gina Basoc care și-a pierdut viața după ce a fost aruncată pe peron din vagonul izbit cu viteză de locomotivă. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net