Detalii din anchetă după incidentul feroviar. Marfarul nu era deraiat, acceleratul a intrat în el pentru că nu a oprit la roșu

Lucrurile par să fie mai grave în privința incidentului feroviar care a avut loc luni dimineața în județul Teleorman. Potrivit anchetatorilor, marfarul încărcat cu sute de mașini noi, nu era deraiat. Trenul de călători, care se îndrepta spre Arad, l-a ajuns din urmă, pentru că nu ar fi oprit la culoarea roșie. Impactul a făcut ca trei vagoane să sară de pe linie, a declarat la Digi 24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară.

Marfarul a fost lovit de trenul accelerat. Foto: Observator
Marfarul a fost lovit de trenul accelerat. Foto: Observator

Potrivit primelor informații de la fața locului privind incidentul care a avut loc între localitățile Măldăeni şi Roşiori s-a știut că mecanicul trenului de călători ar fi reușit să frânze la timp, evitând un impact cu trenul marfar despre care se spusese că era deraiat. În urma acestei frâne, călătorii au fost zdruncinați și au suferit diverse răni. La momentul accidentului, în tren se aflau aproximativ 280 de călători, iar majoritatea dormeau. 

Potrivit directorului Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele producerii accidentului feroviar se cunosc împrejurările în care acesta a avut loc. De vină ar fi mecanicul care conducea trenul de călători.

"Nu vorbim de ipoteze. Putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă”.

image

”E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă", a declarat la Digi 24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară.

În jurul orei 4, autoritățile din Teleorman au activat planul Roșu de intervenție. La fața locului au ajuns numeroși salvatori și mai multe ambulanțe. 12 călători au fost răniți, iar patru dintre aceștia au fost transportați la două spitale pentru îngrijiri medicale suplimentare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net