#Exclusiv Click!

Trupul Valeriei Seciu a fost depus azi la biserică. Unde va fi înmormântată marea actriță

7 septembrie 2022 17:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Potrivit informațiilor aflate de Click! trupul neînsuflețit al regretatei actrițe Valeria Seciu a fost depus azi (n.r.: 7 septembrie) la ora 18.00, la Biserica Stavropoleos din București, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc la 8 septembrie, ora 13.00. Valeria Seciu va fi înmormântată la cimitirul Bellu din Capitală, la ora 14:30. 

Actrița Valeria Seciu s-a stins din viață la 6 septembrie, 2022, la vârsta de 83 de ani, în urma unei lungi suferințe cauzate de cancer. Trupul neînsuflețit al marii doamne a scenei românești a fost depus azi, la ora 18:00, la Biserica Stavropoleos, din Capitală. Slujba de înmormântare se va ține pe 8 septembrie, la ora 13, urmând ca înmormântarea să aibă loc la ora 14:30, la cimitirul Belu. 

Citește și: Viața de poveste a Valeriei Seciu. A rămas văduvă până la moarte. Fiul s-a călugărit

Mai multe personalități din lumea teatrului și-au exprimat regretul față de trecerea în neființă a celei care a fost Valeria Seciu. Carmen Tănase, Horațiu Mălăele sau Victor Rebengiuc sunt doar câțiva dintre cei care și-au manifestat părerea de rău față de dispariția marii actrițe. 

Vezi și: Valeria Seciu și Octavian Cotescu, o iubire de legendă: «Acolo l-am văzut prima oară pe Octav»

Valeria Seciu s-a stins din viață departe de fiul ei

Deși a fost iubită și apreciată de public pentru talentul ei incomensurabil, Valeria Seciu s-a stins din viață singură, departe de fiul ei, Alexandru. Băiatul a decis, în urma unei călătorii în Grecia, să urmeze calea sihăstriei, așa că în 2010 a devenit călugăr la Muntele Athos. 

Nu rata nici: Cele mai emoționante mesaje ale vedetelor, după moartea Valeriei Seciu! „Adesea mă strecuram la ea în cabină...”

Marea dragoste a Valeriei Seciu a fost actorul Octavian Cotescu, care i-a fost soț vreme de 17 ani, până în 1989, când acesta a murit subit, la doar 54 de ani. Artista a rămas profund atașată de cel care pe care l-a considerat suflet pereche și mentor, de aceea a refuzat să se mai căsătorească.

A înființat un teatru independent după căderea regimului comunist

Valeria Seciu și-a închinat întreaga viață teatrului. În 1990 actrița a înființat una dintre primele instituții de teatru independent din România, după căderea regimului ceaușist, este vorba de Teatrul Levant. A colaborat cu regizoarea Cătălina Buzoianu pentru spectacolele Arta iubirii și pescărușul de Cehov, dar și cu marele regizor Alexandru Dabija în spectacolul "Lungul drum al zilei către noapte" de Eugene O'Neil, pentru care a fost nominalizată la premiul Uniter pentru cel mai bun rol principal feminin.

Mai multe