Actrița Ramona Drăgulescu :„În Anglia, munceam la McDonald's și vindeam într-o piață”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Invitată în Interviurile Click!Live, Ramona Drăgulescu, actrița Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, mărturisește despre experiența sa din Anglia și de ce se simte fericită în România.

În ediția interviurile Click!Live, realizată de Antoaneta Banu, actrița Ramona Drăgulescu declară că se simte fericită că poate să joace pe scena Teatrului Național” Marin Sorescu” din Craiova. Aici are parte de experiențe artistice formidabile pentru care se simte recunoscătoare.

În Anglia a avut două joburi, a mers la audiții și a urmat cel mai important masterat în artele spectacolului

Drumul Ramonei până la Teatrul din Craiova a trecut și prin experiența unei companii independente de teatru, dar mai ales prin perioada pe care a trăit-o în Anglia.

„Am plecat în Anglia la soțul meu. Dar nu mi-am dorit să fiu doar soția lui și mi-am zis că trebuie să fac ceva și în zona mea. Locuiam în nordul Angliei și am ales să urmez unul dintre cele mai importante masterate în artele spectacolului, la University of Leeds. A fost o experiență grozavă“ spune Ramona pentru Click!Live.

Ea consideră că școala de teatru din Anglia nu îl lasă pe actor doar la statutul lui de actor pur și simplu, doar să facă un personaj și atât. Ceea ce a învățat ea acolo, este partea de analiză și cercetare pe care  acesta trebuie să le realizeze în construcția unui personaj.
”Tot ceea ce am învățat la acest masterat mă ajută azi în munca mea cu regizorul Declan Donnellan, la Teatrul din Craiova” spune Ramona.

Dar Anglia a însemnat pentru Ramona o muncă susținută, pentru că așa cum spune ea, zona în care se afla nu era chiar una foarte prielnică pentru o actriță din Europa de Est.

“Ca să mă întrețin, am avut și două joburi, în același timp mergeam și la audiții. Munceam la McDonald's, iar în weekend vindeam într-o piață, împreună cu alți artiști și creatori din zonă. Vindeam toți mâncare foarte bună calitate, eu aveam produse vegane. De multe ori, ratam din audiții pentru că cele două joburi nu îmi permiteau să mai ajung și acolo“ spune actrița Ramona Drăgulescu.

A avut pentru o scurtă perioadă de timp și propriul ei one woman show, a filmat o serie de short video pentru corporații, dar a înțeles că este o lume destul de complicată și în care nu își găsește locul.

„M-am gândit că nu este ceea ce mi-am dorit și nici nu este ușor să aștept. Acolo, în Anglia asta este piatra de încercare, să aștepți. Dacă nu pleci din România pe niște cai mari, e foarte greu să pătrunzi acolo, mai ales că eu aveam deja 35 de ani. Dacă plecam de aici când aveam 25 de ani, lucrurile putea să fie altfel pentru mine” recunoaște actrița Ramona Drăgulescu, pentru Interviurile Click!Live.

Ramona Drăgulescu, în două mari producții ale Teatrului Național din Craiova în Festivalul Național de Teatru de la București

Spectatorii din Bucuresti  o pot  vedea  pe Ramona Drăgulescu în cele două spectacole susținute de Teatrul Național din Craiova în cadrul  Festivalul Național de Teatru, care va avea loc în perioada 5-13 noiembrie.

Pe 5 noiembrie, în prima zi de festival, Ramona joacă în   spectacolul regizat de Radu Afrim, „Câine cu om. câine fără om” producție ce deschide Festivalul Național de Teatru, la Sala Studio a Teatrului National "IL Caragiale" Bucuresti.

Spectacolul este realizat dintr-o suită de texte scrise de personalități din România, despre relația om-câine, „producție pentru care regizorul Radu Afrim și echipa de actori am făcut întrega documentare la un adăpost de câini din Craiova. Sunt foarte mulți câini abandonați și foarte mulți oameni triști, care au nevoie de ajutor și susținere” spune actrița în ediția Interviurile Click!Live.

Pe 6 noiembrie, Ramona joacă rolul Iocastei,  în” Oedip Rege” de Sofocle, în regia lui Declan Donnellan. Spectacolul promenadă este unul care aduce publicul în mijlocul acțiunii, lângă actori, oferind spectatorilor experiențe unice.

Absolventă a Departamentului de teatru din cadrul Universității din Craiova, Ramona Drăgulescu este o actriță cu excelente resurse creative, o inteligență scenică specială și mijloace de expresie variate, pe care le strunește iscusit, în roluri deloc previzibile.

Prima sa „școală de teatru” spune că a fost,  în 1995, spectacolul „Danaidele” după Eschil, în regia lui Silviu Purcărete. A participat la o audiție în urma căreia a fost aleasă să facă parte din distribuția legendarei montări care, timp de doi ani, a făcut înconjurul lumii și care i-a permis să fie pe scenă, la acest început de drum, alături de actori emblematici ai teatrului românescu: Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Coca Bloos, Mariana Buruiană, Alexandru Repan și Mihai Dinvale.

Timp de 8 ani a fost actriță a Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Experiența în zona teatrului independent (alături de Compania Teatrulescu), spectacolele de teatru comunitar, itinerant, pe care le-a coordonat în cadrul Festivalului Shakespeare, timbrul său aparte, învăluitor, care încarcă de sens și emoție fiecare replică, o fac să fie una dintre actrițele cu mare deschidere spre experiment, spre zone estetice noi, care testează limitele și forțează reacții puternice.  

Urmărește integral Interviurile Click!Live și intră în culisele spectacolelor în care joacă actrița Ramona Drăgulescu.