Andreea Marin, interviu de suflet! Cum a reușit să schimbe viața oamenilor cu dizabilități: „Ne credem superiori pentru că putem merge pe picioarele noastre”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

De 10 ani Andreea Marin prezidează Gala Atipic Beauty, iar vedeta a vorbit în exclusivitate pentru Click! despre evenimentul care continuă să schimbe o mulțime de vieți!

Pe scena Atipic Beauty de la Palatul Parlamentul au urcat și în acest an 13 celebrități care au defilat alături de persoane cu dizabilități ce ascund povești de viață impresionante: Monica Davidescu, Aurelian Temișan, Alex Dima, Olivia Păunescu, Andreea Țopan, Majda Aboulumosha, Lili Sandu, Ana Maria Brânză, Diana Bulimar, Loredana Corchiș, David Dobrincu. Nu în ultimul rând, Violeta, fiica Andreei Marin a pășit și ea pe scenă alături de fratele său Radu Ștefan. Unul dintre proiectele de top ce se conturează sub munca asociației Open Your Heart este Eden Mobility, un centru pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii, ce vizează și adaptarea la viața de zi cu zi a acestora, precum reintegrarea în muncă. 

Andreea Marin a prezidat Gala Atipic Beauty

Atipic Beauty împlinește zece ani! Zece ani în care ați schimbat împreună atâtea vieți, de unde a pornit totul?

Magda Coman, inițiatoarea acestei mișcări și-a dat seama că un pas înainte înseamnă să ai un producător capabil să adune forțe pozitive și să coaguleze oameni care pot duce mai departe ideea ei. Ideea nu îmi aparține, îi aparține ei. Ea este în scaunul cu rotile, ea s-a născut așa însă important de știu este că a reușit, are doi copii, are o familie frumoasă, este o luptătoare, schimbă viețile altora. Și iată, ne-am unit forțele și apoi și cu Alin Gălățescu, Art Director al defilării din această gală, așa că lucrurile au crescut de la an la an.

Andreea Marin, Alin Gălățescu și Magda Coman la Gala Atipic Beauty (Foto: Click)
Andreea Marin, Alin Gălățescu și Magda Coman la Gala Atipic Beauty (Foto: Click)

Este important să vorbim despre oamenii cu dizabilități care au nevoie să fie priviți cu alți ochi de societate. Cât de important este să atragem atenția asupra acestui subiect?

Este o alegere dacă faci sau nu ceva, sunt și oameni care trec pe lângă realități și nu fac nimic în sensul acesta, nu este cazul meu. Noi avem nevoie de incluziune socială, cam uităm, ne credem superiori pentru că putem merge pe picioarele noastre. Nu, nu prin asta putem fi superiori, prin faptele noastre! Ei bine, dacă în lumea noastră nu există normalitate și pentru unii și pentru ceilalți, atunci lumea noastră șchioapătă. Nu există o țară care să nu bage în seamă o categorie de oameni și care să fie bine, nu, țara aceea este bolnavă. Mai avem până să ne însănătoșim, dar noi am făcut pași în această direcție, am schimbat o lege. Mai construim ceva începând de anul acesta! 

Andreea Marin a fost însoțită de partenerul acesteia, Adrian Brâncoveanu (Foto: Click)
Andreea Marin a fost însoțită de partenerul acesteia, Adrian Brâncoveanu (Foto: Click)

Care este cea mai importantă lecție învățată de-a lungul celor zece ani de lucru cu acești oameni frumoși?

Frumusețea este în noi și nu în aparențe, un om trebuie privit prin prisma realizărilor sale și nu prin prisma a ceea ce vedem, că stă într-un scaun sau nu, că se deplasează mai greu în viață sau nu. Mintea lui poate zămisli idei extraordinare care să schimbe și alte vieți.

Pentru a te simți frumos, trebuie să te iubești pe tine. Cum se iubește Andreea Marin pe sine?

Mai șchioapătă, n-am grijă de mine întotdeaună cât ar trebui, mă mai așez și pe locul doi, sunt pasionată de munca mea și uneori această muncă înseamnă sacrificii în privința sănătății, în privința familiei, dar cred că este important să avem sufletul împlinit și mă împlinește ceea ce fac, a mai declarat Andreea Marin pentru Click.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
image
actualitate.net
image
actualitate.net