Mihai Trăistariu, revoltat după Eurovision: «E o făcătură, nu e ceva real!»

Ultima actualizare:

Cenzură pe față la Eurovision?! E scandal monstru în toată Europa după ce s-a aflat că EBU a anulat voturile juriilor din nu mai puțin de șase țări, printre care s-a numărat și România! În urma voturilor alocate de EBU, învingătoare a ieșit anul acesta, Ucraina, dată, de altfel, ca favorită la Torino!

Ucraina a câștigat Eurovision, ediția 2022, de la Torino Sursa: Instagram
Ucraina a câștigat Eurovision, ediția 2022, de la Torino Sursa: Instagram

Nici nu s-a încheiat bine concursul Eurovision cu victoria deja prefigurată a Ucrainei că a început scandalul la Eurovison. Europa fierbe, pur și simplu, după ce European Broadcasting Union a emis un comunicat prin care anunţă că voturile juriilor din România şi alte cinci ţări au fost anulate. EBU a invocat „încercări suspecte de manipulare” a votului în aceste țări.

Ebu a transmis că a sesizat, încă după cea de-a doua repetiţie a celei de-a doua semifinale a Eurovision, unele tipare de „vot neregulat”, la votul juriilor din şase ţări, printre care a inclus şi România. Din cauza unor suspiciuni de fraudă, EBU a luat decizia anulării votului din aceste ţări. Prin urmare, a fost schimbat rezultatul votului cu un rezultat „înlocuitor agregat”, atât în cadrul semifinalei, cât şi în finală.

Așa s-a ajuns la anomalia sesizată de toată lumea conform căreia Moldova și România, țări prietene, și-au acordat între ele 0 puncte, asta după ce trupa „Zdob și Zdub” au avut o piesă cu mesaj profund unionist, care viza cele două țări.

„E o făcătură , nu e ceva real! EBU va fi dat în judecată!”

Mihai Trăistariu este consterant și el de decizia EBU, pe care o consideră, pur și simplu, un fake grosolan, făcut pentru a scoate Ucraina cu orice preț învingătoare în acest an!

Mare măgărie au făcut! Hai să fim serioși! Moldova a cântat piesa Chișinău- București care vorbește despre frăția dintre Republica Moldova și România. Când vorbim de o frăție, țările respective, implicate în melodie, își dau puncte între ele. Nu mai vorbim că Moldova și România întotdeauna și-au dat 12-12. Și noi ne-am dat acum 0-0? Păi, nu ai cum așa ceva!

Atunci EBU ce insinuează cu scandalul ăsta ? Că nu ar fi mers legătura pentru alea șase țări, zic ei. Eu chiar m-am uitat și am văzut că de la România nu era nici o crainică care să dicteze notele. Ei au zis că nu merge legătura și atunci spunem noi notele. Și s-a văzut! Acolo a fost dubios rău, cum să ne dăm între noi 0 puncte? Ca și cum ne-am fi certat!

După ce s-a terminat concursul, ei au insinuat că ar fi fost probleme cu votarea și atunci computerul anulează un fel de votare, așa își face el calculele. Simularea respectivă a dat acele rezultate prin care noi am dat 12 puncte Ucrainei și Ucraina ne-a dat 0. Iar e dubios.

Adică eu am în bloc trei familii de ucraineeni, sunt 500 000 de ucrineeni în România, și Zelenski s-a uitat la Eurovision! Păi, nu dădeau ăștia măcar din respect, când românii îi țin aici pe mâncare și cazare gratis, măcar un punct?

Acel agregat, computer, ce o fi, e un fake. Nu e ceva real! E ciudat rău și EBU va fi probabil dat în judecată ! Va fi controversă mare, va trebui să demostreze că alea sunt notele!Eu înțeleg ideea că, dacă nu primești legătura să iei notele, tu trebuie să dai niște note ca sa meargă concursul”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate, pentru Click!

Mihai Trăstariu demască făcătura EBU din acest an și spune că organizatorii au avut la dispoziție cu o zi înainte voturile venite din partea juriilor.

„Toată Europa de revoltată!”

Eu, în 2016, am fost în juriul internațional, unde sunt aleși 5 muzicieni. În juriul acela se jurizeaza cu o zi înainte, nu se jurizează în seara concursului! Deci aici e fake-ul, penrut că noi am dat notele cu o zi înainte și EBU le avea. Nu poți să- mi spui tu mie că nu a mers legătura, când tu aveai notele cu o zi înainte!

Asta e minciuna! Tu trebuia să le dictezi pe alea corecte! Au vrut să scoată câștigătoare Ucraina, pentru că e la mintea cocoșului că, dacă câștiga Ucraina va fi discutabil și a doua zi va fi mare tam-tam pe Eurovision.

Aveau nevoie de această reclamă! De scandal! Azi toată Europa de revoltată. Ti vorbesc că a luat Ucraina de milă, că e război. Și le convine acest scandal ca să readucă Eurovision-ul în prima linie!”, ne-a mai spus Trăistariu.

Cum sună declarația EBU de anulare a voturilor?

În analiza votării juriului de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a șase țări.

Pentru a respecta Instrucțiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar). înregistrări).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectată de a manipula votul la Eurovision Song Contest și are dreptul de a elimina astfel de voturi”, se arată în comunicatul de anulare a voturilor, transmis de EBU.

Țările vizate de decizia organizatorilor Eurovision au fost: România, Georgia, Azerbaijan, San Marino, Polonia şi Muntenegru, toate prezente în semifinala a doua.

Ediția din acest an a Eurovision, desfășurată sâmbătă seară la Torino, a fost câștigată de Ucraina. România a încheiat competiția pe locul 18, iar Moldova s-a clasat pe locul 7.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!