Daniel Nuţă, actorul român care l-a jucat pe Vlad Ţepeş în ”Otomanii”: „S-a pus o presiune pe mine”

#Exclusiv Click!

Numele lui este acum pe buzele multor români, după ce Netflix a început difuzarea serialului „Otomanii”, care îl are în centrul atenţiei şi pe Vlad Ţepeş, personaj interpretat chiar de el: Daniel Nuţă (29 de ani). Iubitorii de seriale îl ştiu însă şi din producţiile „Sacrificiul” şi „Adela”. Tânărul actor ne-a spus mai multe despre el şi ne-a dezvăluit multe detalii din culisele filmărilor realizate în Turcia. 

FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ
FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ

Click!: Felicitări pentru noul rol: eşti Vlad Ţepeş într-un serial realizat de Netflix. Acum, numele tău e pe buzele tuturor

Daniel Nuţă: Mulţumesc... Da, lumea a început să vorbească despre mine şi pentru că acest produs este unul distribuit internaţional, iar eu interpretez un personaj important, pe care toată lumea îl ştie. Şi, bineînţeles, că s-a pus o presiune pe mine, iar eu am simţit-o de la început... La nivel internațional reprezint România, pe Vlad Țepeș, pe care toată lumea îl știe și despre toată lumea își dă cu părerea.

Ştiu că tu l-ai mai interpretat pe Vlad Ţepeş pentru o producţie românească. Aşadar, documentarea a fost mai uşoară acum? 

Ce putem să aflăm, aflăm din izvoarele istorice... Mulţi spun că era mai dur, de ce zâmbesc prea mult în acest rol... Până la urmă, este o portretizare, şi aşa am hotărât împreună cu regizorul.

Mi s-a confirmat că e un personaj complex şi am creat cea mai bună versiune a lui Vlad într-o versiune cinematografică. Doamne ajută dacă oamenilor le-a plăcut, eu nu pot decât să mă bucur şi să mulţumesc stelelor că m-au adus în poziţia asta şi am reuşit să fac ceea ce mi-am propus.

Foarte multe informaţii le aveam deja, pentru că acasă am un raft plin numai cu cărţi cu şi despre Vlad Ţepeş. Cât am stat în Istanbul, am lucrat pe text. M-am inspirat şi de la alţi actori care l-au jucat înainte.

Am construit în jurul lui Vlad această imagine din toate resursele. Camera mea de acolo era ca un centru de lucru: cu poze şi cu informaţii lipite pe pereţi. 

Putem spune că ești genul de actor cameleonic pe care nici nu poți să îl iubești, dar nici nu poți să îl urăști pentru rolurile sale din ultima perioadă...

Mi s a întâmplat să primesc un mesaj, la un moment dat, după un episod din "Adela" cu fotografia unui televizor spart...din cauza mea...

Filmările au durat trei  luni și au avut loc în Turcia
Filmările au durat trei luni și au avut loc în Turcia

Aşadar aţi filmat în Turcia. Când au fost filmările şi cât au durat? 

În toamna lui 2021, din octombrie până aproape de Crăciun, aşadar aproape trei luni. 

Cum a fost la filmări? 

În fiecare zi se întâmpla ceva interesant, aveam mereu emoţii, dar lucrurile au funcţionat foarte bine, au fost profesionişti cu toţii, foarte calculaţi, fiecare minut conta acolo, pentru că şi costa foarte mult. Echipa era una extrem de mare, vreo 500 de persoane pe set. 

Până să te vadă şi în acest serial de pe Netflix, românii te ştiau din serialele româneşti. Ai jucat şi în „Sacrificiul”, şi în „Adela” (de la Antena 1). Mai urmează şi altceva la posturile de la noi? 

În România, deocamdată, nu. Aştept oferte, focusul în momentul acesta este pe cele internaţionale. Încerc să creez nişte relaţii în afara ţării, să vedem ce se întâmplă... 

Daniel Nuţă: «Încerc să creez nişte relaţii în afara ţării»

La teatru unde te putem vedea? 

În spectacolul „Care pe care”, regizat de Anca Sigartău, unde joc împreună cu colegii din serialul „Adela”, Oana Moşneagu, Mara Oprea şi Alecsandru Dunaev. Îl jucăm peste tot prin ţară. Eu mai am şi alte spectacole la Teatrul Bulandra, la Teatrul Elisabeta, dar şi la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în două spectacole clasice, „Crimă şi pedeapsă” şi „Othelo”... 

Ce ne mai poţi spune despre tine? Ce faci atunci când nu eşti la filmări?

Fac sport, merg şi la sală, când am timp merg şi la călărie, să mai urc pe cal pentru puţină adrenalină. Din primăvară până în toamnă ies cu motorul prin oraş, adică încerc să mă ţin cât se poate de activ şi să ţin corpul cât se poate de în priză, pentru sănătatea mea, în primul rând.

Încerc să respect un program de masă cât se poate de corect. Până să ajung la filmări la Istanbul am fost şase ani vegetarian. După ce am avut nişte probleme cu stomacul, am stat trei luni în paradisul cărnii, mâncarea era bună la filmări, nu aveai cum să rămâi vegetarian. Dar trebuie să am grijă să mă menţin, pentru că pentru un actor corpul este instrumentul de bază. 

Ştiu că predai pentru „Academia Studiourile Buftea”. Ţi-au ieşit în cale mulţi copii talentaţi...

Da, sunt foarte mulţi copii talentaţi şi îmi place să lucrez cu ei, să le dau tot ce pot, ca să ducă mai departe... 

„Otomanii” se difuzează în 190 de ţări

Se pare că, inițial, regizorul serialului a vrut să ia pentru rolul Vlad Țepeș din „Rise of Empires: Ottoman / Ascensiunea imperiilor: Otomanii” un actor de origine turcă. A primit însă recomandarea producătorilor de la Netflix să apeleze totuși la un actor român, aşadar s-a organizat un casting şi la noi.

Daniel Nuţă a povestit că s-a prezentat la probe, apoi, după o lună, a fost chemat la un interviu faţă în faţă cu regizorul, şi abia după încă două săptămâni a aflat că a fost ales. Producţia are şase episoade şi se difuzează pe Netflix în 190 de ţări.

image

Click! spune

Daniel Nuţă  s-a născut la 14 iulie 1993, în Bucureşti. A absolvit Actoria (Licenţă, în 2014 şi Master, în 2017), la UNATC, în Bucureşti. Are 1,86 m înălţime, 82 de kilograme. Este foarte pasionat de sport încă din liceu. Practică înot, kick-box, calărie, handbal, volei, baschet şi patinaj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!