Ești la un pas de despărțire? Iată secretul prin care îți salvezi relația dezvăluit de un renumit coach din România

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ești la un pas de despărțire? Relația cu omul iubit scârțăie tot mai tare și oricât ați încerca problemele reapar? Simțiți că ultima soluție este să vă separați? Toate acestea sunt, fără doar și poate, întrebări care îi apasă pe mulți dintre noi. Uneori, oricât de mult îl iubim pe omul de lângă noi, ajungem să fim copleșiți de problemele pe care nu știm să le gestionăm. Este normal să existe dificultăți, dar soluțiile se găsesc împreună. Relația poate avea un „happy end” dacă partenerii își descoperă limbajul prin care își pot comunica nemulțumirile, dar și rețeta prin care pot face față împreună momentelor grele. Nu uitați, luptați amândoi împotriva problemei, nu unul împotriva celuilalt. Mai multe însă ne explică coach-ul Gianina Cornea, care urmăritorii de pe rețelele de socializare o cunosc drept „Gia Energia”.

Iată secretul prin care îți salvezi relația dezvăluit de coach-ul Gia Energia
Iată secretul prin care îți salvezi relația dezvăluit de coach-ul Gia Energia

Ești la un pas de despărțire? Iată secretul prin care îți salvezi relația dezvăluit de coach-ul Gia Energia

Orice relație trece la un moment dat și prin perioade dificile, perioade în care partenerii își vorbesc, dar nu „se aud” cu adevărat. Strigătul de ajutor, nemulțumirile, dorințele partenerilor nu mai ajung unul la altul. Mesajul nu mai este receptat ca înainte. Mulți aleg atunci să se despartă. De ce se ajunge la așa ceva? Și ce pot face partenerii în astfel de cazuri?

Se ajunge în acest punct de nemulțumire din cauza epuizării emoționale, printre altele. Pe măsură ce relația avansează, partenerii pot acumula oboseală emoțională din cauza conflictelor nerezolvate sau a lipsei de sprijin reciproc. Aceasta poate face ca fiecare să fie mai puțin receptiv la nevoile și sentimentele celuilalt.

De asemenea, lipsa de comunicare eficientă poate afecta relația. În timp, comunicarea poate deveni superficială sau defensivă. În loc să discute deschis despre probleme, partenerii pot începe să evite subiectele sensibile, ceea ce duce la acumularea de resentimente.

Mulți parteneri intră în relații cu așteptări nerealiste despre ce ar trebui să fie un cuplu. Când aceste așteptări nu sunt îndeplinite, dezamăgirea poate duce la o distanțare emoțională.

Și cel mai important, când intimitatea emoțională se diminuează, partenerii pot începe să simtă că sunt mai degrabă colegi de cameră decât parteneri de viață. Fără această conexiune, comunicarea devine dificilă și nevoile fiecăruia nu mai sunt satisfăcute.

Ce pot face partenerii în astfel de cazuri?

Este esențial ca partenerii să își acorde timp pentru a discuta deschis și sincer despre ceea ce simt și despre ceea ce îi deranjează. Ascultarea activă, fără a întrerupe sau a judeca, poate ajuta la reconectarea emoțională.

Dacă dificultățile sunt prea mari pentru a fi gestionate pe cont propriu, terapia de cuplu poate oferi un spațiu sigur în care partenerii pot explora și rezolva problemele cu ajutorul unui profesionist.

Este important ca ambii parteneri să reevalueze așteptările pe care le au de la relație și să le ajusteze într-un mod realist și sănătos. O relație sănătoasă nu este lipsită de probleme, dar partenerii trebuie să fie dispuși să lucreze împreună pentru a le depăși.

Intimitatea emoțională și fizică trebuie să fie o prioritate. Aceasta implică să își facă timp pentru momente de conectare profundă, să își exprime afecțiunea și să fie vulnerabili unul cu celălalt.

Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp

Secretul pentru a comunica eficient cu partenerul de cuplu

Cum învățăm să comunicăm mai bine unul cu altul?

Ce este comunicarea, în primul rând?

Comunicarea este procesul prin care informații, idei, gânduri, emoții și mesaje sunt transmise de la un partener către altul, prin intermediul unui canal, cu scopul de a crea înțelegere sau a genera un răspuns.

Acest proces implică nu doar transmiterea mesajului, ci și recepția și interpretarea acestuia, care pot fi influențate de factori culturali, sociali, psihologici și contextuali.

Când nu ești conștient de ceea ce transmiți și cum poate fi interpretat mesajul, pot apărea neînțelegeri și conflicte.

Învățarea unei comunicări mai bune într-o relație este esențială pentru construirea și menținerea unei conexiuni sănătoase și satisfăcătoare.

Ce poți face să îmbunătățești comunicarea cu partenerul tău?

● Concentrează-te pe ceea ce spune partenerul tău, fără a întrerupe sau a te gândi la răspunsul tău înainte ca acesta să termine.

● Repetă în propriile tale cuvinte ceea ce ai înțeles din spusele partenerului pentru a te asigura că ai înțeles corect. De exemplu: „Deci, ceea ce înțeleg este că te simți...”.

● În loc să generalizezi, fii precis în legătură cu sentimentele și nevoile tale. De exemplu, în loc să spui „Te comporți urât,” spune „Mă simt rănit(ă) atunci când nu mă asculți.”

● În loc să dai vina pe partener, începe declarațiile cu „Eu simt...” sau „Eu cred...”, pentru a evita să pară că ataci.

● Gesturile, tonul vocii și expresiile faciale transmit adesea mai mult decât cuvintele. Asigură-te că limbajul tău non-verbal este în concordanță cu ceea ce spui.

● Fii atent(ă) la semnalele non-verbale ale partenerului tău pentru a înțelege mai bine starea sa emoțională.

● Criticile și acuzațiile pot duce la defensivitate și certuri. Încearcă să te concentrezi pe soluții, nu pe probleme.

● Dacă discuția devine prea tensionată, poate fi util să iei o pauză și să revii la discuție când amândoi sunteți mai calmi.

● Chiar dacă nu ești de acord cu partenerul tău, arată că îți pasă de cum se simte și că îți dorești să găsiți o soluție împreună.

● Comunicarea zilnică despre lucrurile mărunte poate întări conexiunea emoțională dintre voi.

● Atunci când simți nevoia să dai feedback, fă-o cu blândețe și respect.

● Împărtășiți informațiile găsite și discutați despre cum le puteți aplica în relația voastră.

Cine este coach Gianina Cornea Boureanu?

Sunt Gianina Cornea Bourceanu (sau Gia Energia, un nickname pe care l-am primit de la prieteni, studenți, colaboratori și pe care l-am îmbrățișat cu drag deoarece cuvântul Energie mă caracterizează cel mai bine.

Sunt coach, Specialist de Arte Performante, profesor și hipnoterapeut cu peste 13 ani de experiență în domeniul dezvoltării personale și vindecării emoționale printr-un process psihosomatic. Am lucrat cu peste 1500 de femei, ajutându-le să își transforme viețile prin tehnici de coaching, dans, yoga, role play, NLP, hipnoterapie și mindfulness.

Misiunea mea de a proteja și promova educația alternativă pentru bunăstarea copiilor și femeilor în orice moment, a atins peste 4420 de studenți cu care am lucrat în China, Suedia, USA, UK și România. În 2016, am fondat studioul HHGD (Happy & Healthy Growth & Development), oferind o experiență holistică unică prin joc, dramă, dans, inteligență emoțională și meditație.  Mă consider binecuvântată pentru că timp de 14 ani am avut această ocazie unică într-o viață de om de a învăța și ajuta participanții să facă schimbări reale în viețile lor și să se simtă mai fericiți și mai sănătoși.

În final - din 2020, am început să ofer Programe de Grup, determinată să împărtășesc metodele mele de vindecare. Scopul meu este să ajut femeile în gestionarea emoțiilor lor pentru a-i ajuta indirect și pe copiii cu care ajung sa lucrez.

Îmi doresc ca fiecare femeie să își dezvolte capacitățile de autovindecare, fără a depinde permanent de suportul meu direct - eu sunt una, dar nevoile sunt multe.  Viziunea mea este să fiu un catalizator în a ajuta femeile să-și găsească fericirea, sănătatea, energia și scopul.  Să devină independente și să-și găsească partenerul potrivit pentru ele. Pentru că da, vrem o familie, un copil și tot ce ne poate oferi viața mai frumos, momente de neuitat alături de cei dragi.

Această viziune provine dintr-o poveste personală, un carusel de succese și eșecuri, plus un accident cu 10% șanse de supraviețuire. Dar firul narativ al poveștii mele s-a transformat prin dans, teatru, hipnoză, yoga și mindfulness. Aceste unelte m-au ajutat și încurajat să folosesc învățarea experiențială pentru a aprinde flacăra schimbării. Cred cu tărie că fiecare femeie are puterea de a-și transforma rănile emoționale în superputerea sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Magitot apare des în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PROTV
De ce nu ar merge Dani Oțil la Power Couple?
octavian ene jpg
Raul Astrolog
Banner subteran
banner bebe cotimanis png
Banner Diana Vasilita
banner Jessie banes png
image
actualitate.net
image
actualitate.net