Prezentatoarea TVR Florina Constantinescu: «Îmi e dor de concerte»

Ultima actualizare:

Prezintă ştirile despre vreme la TVR, dar nu a uitat de scenă. Florina Constantinescu abia aşteaptă să revină în atenţia publicului cu melodii noi.

Florina vrea să  revină cât  de curând  în muzică. Foto: Zoltan Lorencz
Florina vrea să revină cât de curând în muzică. Foto: Zoltan Lorencz

Maternitatea a pus puţin în aşteptare cariera muzicală, dar nu este necăjită. Bucuria pe care i-o oferă familia nu poate fi înlocuită de nimic. Acum că au crescut băieţii ei, Florina Constantinescu se gândeşte însă să revină la cântat.

Tot la TVR văd... Ce mai prezinţi?

Tot Meteo, în cadrul Telejurnalelor. Programul este de luni până duminică, dar eu prezint prin rotaţie cu un coleg, iar orele de difuzare variază în funcţie de post, întrucât pe lângă rubricile principale pe care le realizez pentru TVR 1 şi TVR Info, avem şi rubrici dedicate pentru TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Cum arată o zi din viaţa ta în care ai şi job? 

Ziua mea începe cu o cafeluţă şi în timp ce o savurez citesc presa, online, şi verific ce mai este nou pe reţelele sociale. Apoi mă îndrept spre serviciu, unde îmi petrec cea mai mare parte a zilei. După, activităţile diferă de la o zi la alta, în funcţie de ceea ce mi-am propus pentru ziua respectivă. În general am activităţi cu familia, treburi administrative şi întâlniri de afaceri. Câteodată îmi rezerv câteva ore doar ale mele, pentru răsfăţ, o cină cu prietenii, un film, lectură...

Care este pasiunea căreia îi dedici cea mai mare parte din timpul tău?

E greu să aleg doar una, pentru că am mai multe. Dar principalele sunt muzica şi televiziunea. Iubesc tot ceea ce ţine de partea de creaţie. Lucrez la diverse piese în studio, planific evenimente şi concerte şi, mai nou, creez conţinut şi pentru reţelele sociale de pe Internet. 

Ce-ţi mai fac băieţii? 

Sunt absolut delicioşi. Mă surprind în fiecare zi cu veselia lor, cu năzdrăvăniile pe care le fac. Au mai şi crescut, Nicholas are 6 ani şi Andreas a făcut de curând 4. Sunt non-stop puşi pe şotii. Pentru ei viaţa e un joc continuu. Le place foarte mult să danseze şi fac tot felul de coregrafii, iar mai nou Nicholas vrea să devină vlogger şi creează tot felul de filmuleţe.

Florina Constantinescu se pregăteşte de o relansare muzicală

Îţi doreşti să revii în muzică, acum că au mai crescut copiii?

Da, pentru că îmi este dor de scenă, de energia publicului; mi-e dor să-mi ascult melodiile la radio şi să merg prin ţară la concerte. Vreau să-mi schimb puţin stilul muzical şi să revin cu ceva nou, fresh, cu piese de stare. Am deja în lucru mai multe proiecte, aşa că aştept piesa perfectă şi momentul potrivit.

Ce noutăţi ai din punct de vedere profesional? 

Am absolvit cursurile organizate de International Telematics University Uninettuno în colaborare cu COPEAM şi cu suportul Băncii Europene de Investiţii, despre Conştientizarea şi Relatarea Schimbărilor Climatice.

Cum ai fost selectată la ele şi cum crezi că te ajută?

La aceste cursuri au fost selectaţi să participe 29 de jurnalişti din Europa şi din Africa, iar eu am reprezentat România, la recomandarea Societăţii Române de Televiziune. Din numărul total de participanţi au absolvit 15, iar eu m-am ambiţionat să termin în top 3. Cred că m-au ajutat să înţeleg problemele legate de mediu şi să înţeleg mai bine cauzele fenomenelor extreme pe care le prezint.

Şi ai avut teme?

Da. Şi mă mândresc cu faptul că unul dintre eseele mele, cel cu tema “Ameninţările legate de schimbările climatice pentru biodiversitatea din Marea Mediterană”, a fost selectat să apară în publicaţia online a Universităţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net