Ei ne-au părăsit în 2019! An negru pentru scena românească

Ultima actualizare:

    Tamara Buciuceanu Botez a murit pe 15 octombrie, la 90 de ani
Tamara Buciuceanu Botez a murit pe 15 octombrie, la 90 de ani

Anul 2019 ne-a luat mai multe personalităţi ale scenei, alături de care am crescut, şi care au făcut roluri memorabile, în teatru şi film sau au lansat zeci de şlagăre.

Tamara Buciuceanu avea probleme cardiace

Tamara Buciuceanu a murit pe 15 octombrie la 90 de ani. Celebra actriţă fusese internată din data de 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultima vreme starea ei de sănătate se agravase. Reprezentanţii spitalului au anunţat oficial decesul actriţei. „Spitalul Elias anunţă cu regret dispariţia unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!”, se arăta în comunicat. Actriţa n-a avut copii, dar a fost condusă pe ultimul drum de nepotul ei, Mihai Constantin, şi de cei doi copii ai acestuia. Tamara Buciuceanu-Botez a făcut istorie cu rolul lui Isoscel din filmul ”Liceenii”, dar a jucat şi roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. Născută pe 10 august 1929, în Tighina, Republica Moldova, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu sau Chiriţa din „Chiriţa în provincie”.

Mihai Constantinescu, cinci luni în comă

Mihai Constantinescu a fost condus la groapă de fosta soţie, Mihaela şi de ultima soţie, Simona
Mihai Constantinescu a fost condus la groapă de fosta soţie, Mihaela şi de ultima soţie, Simona

Mihai Constantinescu a murit la 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani, după ce la mijlocul lunii îşi revenise după patru luni de comă. Interpretul suferise un infarct în luna mai 2019 şi fusese internat de atunci la Spitalul Floreasca. Medicii ofereau veşti bune cu privire la starea sa de sănătate în ultima perioadă, artistul revenindu-şi după patru luni de comă, însă în cele din urmă organismul acestuia a cedat. Cea care a chemat pe 13 mai ambulanţa la reşedinţa artistului a fost soţia lui, Simona Secrier (49 de ani), după ce l-a găsit inconştient în casă. Cântăreţul a suferit atunci un stop cardio-respirator, iar medicii l-au resuscitat timp de mai multe minute. În cursul nopţii, starea lui Mihai Constantinescu s-a agravat, artistul suferind încă un stop cardio-respirator, dar şi hemoragie cerebrală. Mihai Constantinescu a mai avut probleme de sănătate şi în trecut. În ultimii zece ani, Mihai Constantinescu a suferit două intervenţii la inimă. Cu 12 ani în urmă, medicii i-au montat artistului valve biologice, iar în 2017 a suferit din nou o intervenţie chirurgicală pe inimă.

Leo Iorga suferea de cancer

Fratele lui Leo Iorga a cărat crucea din lemn la înmormântarea solistului
Fratele lui Leo Iorga a cărat crucea din lemn la înmormântarea solistului

Leo Iorga a murit pe data de 2 noiembrie la vârsta de 54 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul din 2011. El ajunsese în stare gravă la spital cu o săptămână înainte. În 2011, el a fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, şi i s-a extirpat un plămân. Pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme la fel de grave. În toamna anului 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, în iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. Artistul nu s-a lăsat înfrânt şi a fost tocmai în Cuba în 2017 pentru a face un vaccin-minune, care ar distruge celulele bolnave. În februarie 2019, Leo a plecat în Germania, pentru un tratament revoluţionar, care l-a costat 70.000 de euro, strânşi cu ajutorul prietenilor şi al fanilor, iar în vară a avut iar probleme.  

Ilinca Tomoroveanu a murit la 77 de ani

Ilinca Tomoroveanu a murit pe 2 mai
Ilinca Tomoroveanu a murit pe 2 mai

Ilinca Tomoroveanu s-a stins pe 2 mai 2019. Decesul a fost anunţat de reprezentanţii Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) pe reţelele sociale. Actriţa, care a fost director artistic adjunct al TNB din 2005, avea vârsta de 77 de ani, iar în ultima vreme nu mai apăruse pe scenă pentru că avea probleme de sănătate. Regretata actriţă a murit în locuinţa sa, din cauza unei boli de care suferea de mai mult timp. Născută la 21 august 1941, în Bucureşti, Ilinca Tomoroveanu a fost absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 1964, clasa profesor Costache Antoniu, asistent Ion Cojar, şi a avut roluri memorabile în teatru, film şi televiziune. A fost căsătorită, din 1977, cu actorul Traian Stănescu, cu care a avut un fiu, Mihai Stănescu, potrivit Adevărul.

Monica Ghiuţă a murit de ziua ei

Monica Ghiuţă a murit la 79 ani
Monica Ghiuţă a murit la 79 ani

Monica Ghiuţă a trecut în nefiinţă la doar câteva ore după ce a împlinit 79 de ani luîndu-i prin surprindere pe toţi colegii de breaslă şi pe fani. Îndrăgita actriţă era în anii 2000 vedeta postului Acasă TV şi făcea reclamă la ulei,  la condimente şi la preparate pentru bucătărie. Monica Ghiuţă a fost înmormântată în Cimitirul Bellu din Capitală. Din păcate, actriţa era bolnavă de Alzheimer, afecţiune degenerativă progresivă a creierului şi avea nevoie de îngrijire permanentă, de aceea a şi fost internată într-un azil. Familia Monicăi Ghiuţă a preferat ca actriţa să se stingă în linişte. Actriţa a stat o perioadă la azil, însă în ultima parte a vieţii Monica Ghiuţă a fost readusă acasă şi îngrijită de familie. Una dintre rarele ei apariţii din ultimii ani a fost la moartea actorului Eusebiu Ştefănescu (decedat pe 15 martie 2015). 

Florina Cercel, răpusă de cancer la plămâni

Galeş era răvăşit la funeraliile Ilenei
Galeş era răvăşit la funeraliile Ilenei

Florina Cercel a murit pe 3 iulie 2019. Actriţa avea 76 de ani, împliniţi în 28 ianuarie. A fost o prezenţă extrem de discretă şi nu a vrut să facă cunoscute problemele ei de sănătate. Se pare că suferea de cancer pulmonar. Actriţa a murit acasă, înconjurată de familie. A iubit cu patimă şi, deopotrivă, a fost adorată de bărbaţi, însă ghinioanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a povestit, cu lux de amănunte, despre înfrângerile în amor, în cartea ”Poveşti de dragoste ale vedetelor”. Ca o ironie a sorţii, şi primul soţ al Florinei s-a stins tot de cancer la plămâni, când actriţa avea doar 29 de ani. S-au cunoscut în 1966. Florina a primit un buchet de trandafiri galbeni şi un bilet pe care scria: „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere”. Florina a onorat invitaţia, iar la intrarea în casa acestuia, medicul a întâmpinat-o cu o declaraţie de dragoste: „Eu sunt doctorul îndrăgostit de dumneavoastră”. Au dansat împreună 12 ore neîntrerupt:  ”Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an”. A bifat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru. 

Cornel Galeş, mort în Spania


    Galeş era răvăşit la funeraliile Ilenei
Galeş era răvăşit la funeraliile Ilenei

Văduvul cântăreţei Ileana Ciuculete, Cornel Galeş, şi-a pierdut viaţa la 60 de ani, pe 30 noiembrie, într-un tragic accident de maşină în Spania. Bărbatul a fost adus în ţară de fosta lui iubită, Viviana. Femeia a plătit 3.700 de euro, pentru transportul cu avionul al sicriului frigorific, din zinc, în valoare de 1.000 euro. Priveghiul a avut loc la Biserica Costească din Chitila, în acelaşi lăcaş de cult unde au avut loc şi funeraliile soţiei sale, care a murit pe 14 martie 2017. Mai mult, Cornel Galeş a fost înmormântat pe 12 decembrie, la Cimitirul ”Străuleşti 2”, unde a fost înmormântată, în urmă cu doi ani, şi solista Ileana Ciuculete. După moartea ”zânicii” lui, el şi-a făcut mulţi duşmani. Era în plin proces pe avere cu băieţii artistei din prima căsătorie, Mugurel şi Cristian Sfetcu. Galeş nu a reuşit de-a lungul vieţii să păstreze relaţii bune nici cu singurele lui rude. Şi-a părăsit fiica şi soţia atunci când a cunoscut-o pe Ileana Ciuculete, iar cu fratele lui nu mai vorbea de ani buni. Totuşi, la priveghi, cu o zi înainte să fie îngropat, şi-a făcut apariţia şi fiica lui, Claudia Stroe, unicul lui copil, din mariajul cu prima soţie, Nela Pintoiu. Însă Claudia, stewardesă de profesie, n-a venit şi la înmormântare, iar fratele lui, Marian, n-a ajuns nici la priveghi. În schimb, fratele Ilenei Ciuculete, Aurel, şi fiul cel mare al acesteia, Mugurel, au venit special de la Craiova pentru funeralii. 

image
image
image
image
image
image
jansonn nnn jpg
Andrei Aradits si Andreea Vanatoru jpeg
12 13 vedete margareta paslaru jpeg
monica anghel si jojo jpg
deea dinu maxer jpeg
BeFunky collage (5) jpg