George Mihăiță, despre transformarea în interlopul din serialul „Clanul”: „Stau şi câte zece ore pe zi pentru a învăţa scenele”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

În ajunul lansării celui de-al doilea sezon al serialului „Clanul” de la PRO TV, care revine din 19 februarie, de la ora 20.00, reporterii Click! au stat de vorbă cu actorul George Mihăiţă (74 de ani), interpretul unuia dintre personajele principale, Tătuţu Bebe Măcelaru, în jurul căruia s-a învârtit întreaga acţiune din primul sezon. 

George Mihăiță a exersat mult pentru a mânui cât se poate de autentic și natural un pistol
George Mihăiță a exersat mult pentru a mânui cât se poate de autentic și natural un pistol

Click!: Pentru personajul pe care îl interpretaţi în „Clanul”, trebuie să mânuiţi pistolul... Este pentru prima dată când vă jucaţi cu astfel de recuzită?

George Mihăiţă: Am mai mânuit în filme pistoale. De documentat, m-am documentat din alte filme, în care am văzut cum se ţine, cum se armează şi aşa mai departe. 

Dar pentru limbajul foarte „colorat” folosit pentru a intra în rolul de interlop, cum vă „antrenaţi”?

E foarte greu. Dacă ar fi replicile cum vorbim acum, ar fi uşor. Mă uit, câteodată, şi îmi zic: „Aoleu, pot eu oare să învăţ scena asta, de atâtea pagini?”... Chiar dacă scenariul este scris extraordinar. E mai greu până deprinzi topica respectivă. Şi, de aceea, de multe ori stau câte zece ore pe zi pentru a învăţa scenele, în avans. Nu învăţ cu o zi înainte, niciodată. Nici n-aş putea. Pentru că textul trebuie să se sedimenteze. Fiecare scenă, ca să ajungă aşa cum o vedeţi în film, e repetată cu două săptămâni înainte, ca să apară naturaleţea şi firescul personajului. 

George Mihăiţă: „Am repetat de atâtea ori, încât eram aproape de leşin"

În serialul de la PRO TV,  George Mihăiță are un limbaj  “colorat” și o atitudine de temut
În serialul de la PRO TV, George Mihăiță are un limbaj “colorat” și o atitudine de temut

Îmi aduc aminte că ne spunea şi Anghel Damian (regizorul şi producătorul, n.r.) că vă ia uneori şi trei săptămâni ca să învăţaţi o scenă. 

Da, uneori pot să învăţ o scenă în zece zile. De aceea, eu învăţ, în avans. De exemplu, eu ştiu acum replicile pentru următoarele mele opt zile de filmare. Şi mă pot gândi deja la următoarele. Pentru că dacă am, să zic, liber timp de o săptămână, atunci mai învăţ o scenă pe care o am peste o lună. 

Care a fost cea mai grea scenă pe care aţi filmat-o în primul sezon? 

Am avut o scenă foarte grea în care ţipam la ai mei. Ţipam la membrii clanului. Şi am repetat de atâtea ori, încât eram aproape de leşin. 

George Mihăiţă: „Bucuria mare este când laşi ceva în urma ta"

Și acasă e “șef de clan”. Are o familie  numeroasă, de care e foarte mândru
Și acasă e “șef de clan”. Are o familie numeroasă, de care e foarte mândru

Personajul pe care l-aţi conturat în „Clanul” este foarte îndrăgit de public. Se întâmplă că vă oprească lumea pe stradă?

Da. Mi-a zis un domn, odată: „Domnule, dumneata, la cimitir, o să pleci Tătuţu”. Sau o doamnă mi-a zis: „Dumneavoastră, pentru noi, în rolul ăsta, sunteţi imigrant. Vorbiţi altă limbă”. 

La cât de mult vă solicită filmările pentru acest serial, mai aveţi timp pentru dumneavoastră? 

Puţin. Timpul pentru mine este atunci când citesc şi învăţ. Ăsta e timpul meu. Bucuria mare este când laşi ceva în urma ta. Ăsta e timp pentru mine: să învăţ. 

Sunteţi printre oamenii care lasă ceva... 

Tocmai. Şi pentru asta trebuie multă, multă muncă. 

George Mihăiţă: „Nepotul meu a lucrat în televiziune"

Nepotul actorului, Cosmin Mihăiță, este logodit cu Ramona Păun
Nepotul actorului, Cosmin Mihăiță, este logodit cu Ramona Păun

Aveţi timp de vacanţe? 

În plin sezon, prefer să învăţ câteva scene, într-o săptămână, ca să fiu foarte bun atunci când ajung pe platourile de filmare. 

Şi soţia dumneavoastră este actriţă, nu? 

Da, Delia Seceleanu (50 de ani, n.r.). 

Şi jucaţi împreună? 

Acum, nu. Am jucat împreună, până de curând, în „Revizorul”. Am jucat şi într-un alt spectacol, „Clinica”. Dar, acum, eu mai am doar două spectacole la Teatrul de Comedie, „Fierarii” şi „Desculţ în parc”.

Apropo de soţie. Aveţi şi dumneavoastră propriul „clan”, o familie mare, aveţi şi un nepot, Cosmin...

Da, nepotul meu a lucrat în televiziune, iar iubita lui este prezentatoare la PRO TV (Ramona Păun, n.r.).

Ştiu că băiatul dumneavoastră cel mare, Tudor Mihăiţă (46 de ani), practică Jiu Jitsu brazilian. Şi mai aveţi doi copii, Andrei (20 de ani) şi Vlad (19 ani), şi ei pasionaţi de sport, de tenis, respectiv de fotbal. Nu le-a plăcut şi lor actoria?

Le place, dar, probabil, s-au gândit că e greu, văzând cât muncesc... În fiecare zi mă sună: „Ce faci, tati?”, mă întreabă. „Citesc”, le spun. După-amiază, aceeaşi întrebare, acelaşi răspuns. Seara, la fel. Viaţa mea, acum, este cititul. Citesc, citesc. Dacă n-am învăţat când eram mic, aşa-mi trebuie!

Este felicitat de oameni pe stradă pentru rolul din serialul „Clanul"

În serialul de la PRO TV, George Mihăiță are o atitudine pentru care e nevoit să repete foarte mult
În serialul de la PRO TV, George Mihăiță are o atitudine pentru care e nevoit să repete foarte mult

În ultimul episod al sezonului I, personajul său a suferit un accident mortal

George Mihăiță interpretează rolul unui interlop temut în cea mai de succes producție a momentului, este Tătuțu Bebe Măcelaru. Serialul revine de mâine la PRO TV cu un nou sezon, iar episoadele noi vor putea fi urmărite în fiecare duminică, de la ora 20.00. Fanii sunt nerăbdători să vadă ce se întâmplă cu personajele, după ce cel interpretat de George Mihăiță a suferit un accident mortal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
banner sonia trifan png
   Ana Porgras s-a accidentat la picior
banner jean Gavril png
Elena Merișoreanu le-a mulțumit tuturor pentru atenția acordată și pentru distincția primită
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net