Jesica Zamfir, în lacrimi pentru fiul său cu autism. De ce este discriminat Sergiu, de colegi

#Exclusiv Click!

Jesica Zamfir, fosta câștigătoare de la MasterChef din sezonul 4, ne-a mărturisit că îi plânge inima atunci când vede că fiul său, Sergiu, care a fost diagnosticat de medici cu autism încă de mic, este discriminat de unii colegi de la școală. Cu o voce plăpândă și duioasă, Jesica ne-a povestit totul.

Doar o mamă poate înțelege ce simte atunci când puiul ei nu se poate integra în totalitate într-un colectiv, fie la școală, fie într-un grup de prieteni. Sergiu, fiul Jesicăi Zamfir, ește un puști de 14 ani care luptă din toate puterile sale să ajungă cineva în această viață.

Asta după ce la vârsta de doi anișori, puștiul a fost diagnosticat de către medici cu autism, lucru care se pare că a reușit să îi afecteze socializarea cu cei din jur, cu timpul. Contactată de Click!, Jesica Zamfir ne-a povestit ce sentimente au încercat-o atunci când fiul său, Sergiu, a venit acasă de la școală și i-a povestit că unii colegi îl iau peste picior, din cauza problemelor medicale pe care le are.

„La Sergiu la școală au existat situații critice cu cei din jurul lui, dar, mulțumim lui Dumnezeu că până acum nu a fost nici un incident prea grav. Acum, în clasa a IV-a, a venit pentru prima dată acasă și mi-a spus că l-a supărat un copil la scoală. E prima dată când a fost trist pentru că a realizat că e un pic diferit față de ceilalți, dar învățam să gestionam fiecare situație în parte. Mi-a spus că unul dintre copii l-a imitat și a râs de felul lui de a vorbi”, a spus Jesica Zamfir, pentru Click!

Citește și - Incredibil! Ce ascunde în dormitor Jesica Zamfir, câştigătoarea «MasterChef»

Jesica Zamfir, trup și suflet alături de fiul său

Fosta câștigătoare de la MasterChef din sezon 4 ne-a mai mărturisit ce eforturi face ca micuțul său Sergiu să se facă bine și viața lui să decurgă normal:

„Noi doi suntem bine, chiar mai bine ca acum câteva luni. Facem terapie regulat și este așa cum trebuie să fie, este în grafic, plus că merge la scoală zi de zi. Băiatul a mai crescut și asta se simte în comportamentul lui, a devenit mai responsabil și mai serios.

Faptul că se apropie de adolescență vine cu niște plusuri mari dar, totodată, și cu probleme noi. Până acum am avut noroc de clasă cu copii buni și înțelegători. El este oricum un copil bun și liniștit, dar dacă e nevoie să se apere știe să o facă, știe să pună limite dacă se simte încolțit”.

Click! spune

Jesica Zamfir ne declara recent și ce planuri mărețe de viitor avea pentru fiul său Sergiu:

„Când Sergiu a venit pe lume pregătisem pentru el o mulțime de planuri. În mintea mea, Sergiu trebuia să fie cel puțin actor la Hollywood, să cânte la pian, să practice cel puțin un sport, să ia numai premiul întâi, să fie sociabil și iubit de lume, să aibă mulți prieteni, să citească multe cărți ca să poată să vorbească frumos în public și să fie el mândria familiei.

Mândria familiei încă este, dar toate celelalte aspecte chiar nu avea niciun rost să mi le doresc pentru el. Acum realizez că ar fi fost îndeajuns să spun că îmi doresc pentru fiul meu să fie sănătos și fericit”.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net