Mirela Retegan a nășit un cuplu de persoane cu dizabilități apoi i-a trimis în luna de miere în Bulgaria!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mirela Retegan (52 ani) este o fire sensibilă, care face multe acte de caritate și care atunci când întâlnește oameni cu greutăți și cu probleme nu poate rămâne nepăsătoare. Astfel, fondatoarea Găștii Zurli a plănuit ca la carte o nuntă cum nu s-a mai văzut, pentru un cuplu cu dizabilități și i-a ieșit de minune.

Mirela Retegan a nășit un cuplu de persoane cu dizabilități
Mirela Retegan a nășit un cuplu de persoane cu dizabilități

Evenimentul a avut loc la data de 16 iulie, la Buzău și i-a făcut fericiți din cale afară pe cei doi tineri care nu ar fi avut altfel posibilitatea să aibă parte de nuntă vieții lor, pe care și-o doreau din tot sufletul.

Este vorba despre Luiza – nevăzătoare și Petruș – un bărbat în scaunul cu rotile, de la 21 de ani. Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli, s-a ocupat îndeaproape de toate pregătirile pentru nuntă, de la rochia de mireasă până la găsirea locației pentru eveniment, care nu a fost un lucru ușor, pentru că trebuia să îndeplinească toate condițiile pentru miri și invitați, oameni cu diverse probleme de sănătate și dizabilități.

Citește și: Ce fată frumoasă are Mirela Retegan. Maya studiază la Barcelona

Designerul Florin Burescu a fost responsabil cu rochia de mireasă a Luizei

Ne dorim ca nunta să fie un motiv de inspirație și petrecere pentru persoanele cu dizabilități! Vrem ca noi, ceilalți, să fim cei care facem darurile și încercăm să acoperim toate cheltuielile acestui eveniment care va mângâia multe suflete și va da speranță multor oameni, amintindu-le că dragostea există!”, povestea Mirela Retegan în ziua în care a mers cu Luiza să își aleagă rochia de mireasă.

Nunta a fost un succes și toată lumea a fost fericită! Atmosfera a fost încălzită de Damian Drăghici și trupa lui, mireasă a putut dansa pe ringul de dans, a avut fum și atmosfera pe care și-a imaginat-o atunci când au început toate pregătirile de nuntă.

Au fost lacrimi de emoție și multă fericire pe chipul acestor oameni care nici nu visau să li se întâmple așa ceva. Nașa Mirela Retegan le-a mai făcut o altă surpriză mirilor și i-a trimis și în luna de miere în Bulgaria, acolo unde cei doi sunt acum.

Nu rata nici: INTERVIU Cum s-au salvat Mirela Retegan și "Gașca Zurli: “Au scăzut încasările cu 95%. Am murit și am înviat de câteva ori”

Au fost aproape 150 de persoane cu dizabilități și însoțitorii lor la evenimentul de pe 16 iulie. Toată nunta a fost susținută din donații, sponsorizări, voluntariat: flori, restaurant, decorațiuni, entertainment. Luna de miere este în Obzor - Bulgaria.

Damian Drăghici avea un eveniment în acea zi care s-a amânat și așa a reușit să vină. Eu l-am invitat și tot eu am contactat agenția de turism pentru luna de miere.

Am împărțit organizarea cu Paula Ispas din Buzău, fiecare s-a ocupat de o parte din eveniment. Nunta Anului a fost un eveniment organizat de Fundația Zurli și Asociația pentru Îmbunătățirea Vieții din Buzău”, ne-a declarat tanti prezentatoarea de la Gașca Zurli, Mirela Retegan.

«A meritat fiecare secundă de efort»

Hai să afli și: Intră în cea mai frumoasă campanie dedicată mamelor din România! Adoptă o mamă!

„Atunci când i-am cunoscut pe Luiza și Petruș, mi-am dorit foarte tare să organizez pentru ei această nuntă, sperând să fie o inspirație pentru toți oamenii care încă nu au cunoscut iubirea, pentru toți oamenii care încă nu au întâlnit acel partener cu care să meargă de mână, încrezători prin viață.

Luiza, Petruș și toate persoanele cu dizabilități prezente la această nuntă ne-au demonstrat nouă, oamenilor care le avem pe toate, că ascundem degeaba micile imperfecțiuni - pentru că, atunci când cineva te iubește cu adevărat, te iubește și dacă nu ai o mână sau un picior, dacă nu vezi, dacă ești într-un scaun rulant sau dacă ai un sindrom care te face să te porți altfel decât marea masă a oamenilor.

Sunt foarte fericită că am reușit să organizăm această nuntă și le mulțumesc din tot sufletul tuturor oamenilor care au lăsat o bucățică din energia lor, care ne-au susținut, ne-au ajutat, au donat, au sponsorizat, au făcut voluntariat, au participat cu ce-au putut la succesul acestui eveniment! N-a fost ușor. E foarte greu să găsești un local în care să existe o toaletă accesibilă pentru un scaun rulant.

Și, apoi, e destul de dificil să faci toate lucrurile cu mult mai multă grijă și atenție decât pentru niște oameni care se descurcă singuri, dar a meritat fiecare secundă de efort! Sentimentul meu la sfârșitul evenimentului - de fapt, chiar în momentul slujbei - a fost să ridic o secundă privirea spre Cer și să zic: “Mulțumesc, Doamne, că am dus la bun sfârșit și misiunea asta!””, ne-a declarat pentru Click! Mirela Retegan.

Interesant și: Gașca Zurli, 10 ani de la primul spectacol. De ce a ales Mirela Retegan data de 22 mai

Întâlnirea magică dintre Mirela Retegan și cuplul cărora le-a împlinit visul

Mirela Retegan i-a cunoscut pe Luiza și Petruș în cadrul unui proiect pe care l-a avut în această iarnă. Cei doi tineri își doreau foarte tare să se căsătorească, dar situația financiară nu le-a permis acest lucru.

Norocul lor a fost Mirela Retegan care, ca prin magie, le-a ieșit în cale și a făcut totul posibil așa că nu vor uita niciodată data de 16 iulie atunci când și-au văzut visul cu ochii la Buzău și au avut parte de o nuntă ca în povești!

Vezi și: Gașca Zurli a lansat videoclipul celui mai emoționant cântec pentru mămici: Te iubesc, Mami!

- Luiza, cum vrei să fie rochia de mireasă? Rochie simplă, de prințesă? Cum o visezi? - Nu știu, doamna Mirela, că eu nu am văzut niciodată cum arată o rochie. - La buchet te-ai gândit, din ce flori? - Nu am văzut flori niciodată. Dar așa, după atingere, mi-ar plăcea să fie trandafiri, că sunt catifelați. Luiza mai are o dorință: să o vadă Petruș Buzescu doar în biserică. Luiza o să fie mireasă pe 16 iulie. I-am promis asta în februarie, când i-am cunoscut la Cheile Gradiștei. Lor tot nu le vine să creadă că li se întâmplă. Dar entuziasmul meu a cuprins pe toată lumea!”, spunea Mirela Retegan atunci când încă se ocupa de pregătirile pentru nunta anului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net