Sofia Vicoveanca, vizită la Mormântul Sfânt: „Simt nevoia să mă închin şi să aduc Slavă”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Are 81 de ani, 63 de ani de cântec şi încă 12 melodii pregătite să vadă lumina zilei şi să bucure sufletele celor care o îndrăgesc. Sofia Vicoveanca nu se lasă! Bate ţara în lung şi în lat la concerte şi evenimente, dar are grijă să îşi bucure şi sufletul.

Aşa cum s-a obişnuit de ceva timp încoace, Sofia Vicoveanca pleacă în vacanţe exotice în luna ianuarie, alături de fiul său. După ce a fost în Kenya şi visa la o Thailanda, îndrăgita interpretă de muzică populară s-a decis că vrea să experimenteze o vacanţă în Bali, aşa, ca pentru început de an.

Citește și: Motivul pentru care Sofia Vicoveanca nu a vrut să mai urce pe scenă alături de Ștefan Bănică Jr!

Artista de 81 de ani călătoreşte destul de mult pentru că este cerută la diverse evenimente, nu doar în ţară, ci şi peste hotare. Tocmai ce s-a întors din Suedia, acolo unde a avut două evenimente la Stockholm, de Moş Nicolae, şi până de Crăciun îşi doreşte o incursiune pentru suflet.

Astfel, azi va pleca din nou, de data asta pentru ea, în Ţara Sfântă, Israel, pentru că şi-a dorit foarte tare să mai viziteze, încă o dată, Mormântul Sfânt. Iar apoi, după Revelion, marea artistă are în plan o vacanţă în Bali, alături de fiul său, Vlad Micu.

Sofia Vicoveanca: «De obicei, eu  sunt Moş Crăciun»

„Azi plec în Israel, la Mormântul Sfânt! Cred că este pentru a 7-a sau a 8-a oară, dar acum mă duc aşa, pentru că simt nevoia să mă închin şi să aduc Slavă. Este o chestie a mea de suflet! Fără cântec!

Până pe 16 stau acolo şi pe 17 decembrie mă întorc! Pe 29 decembrie o să merg undeva, dar o să petrecem până atunci că e mare sărbătoare de Crăciun şi aşteptăm cu toţii să vină Moşul! De obicei, eu sunt Moşul”, ne-a povestit Sofia Vicoveanca, care a adăugat că îşi doreşte anul acesta cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sănătate, putere şi răbdare.

„Eu zic «Doamne, îmbătrâneşte-mă, dar nu îmi lua minţile». Astea sunt lucruri bătrâneşti, apuse acum, nu se mai poartă!”, a mai spus îndrăgita artistă.

Anul trecut în ianuarie a fost în Kenya
Anul trecut în ianuarie a fost în Kenya

„Ţin şi post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei, când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune «Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu!». Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Dar eu deocamdată ţin. Oi vedea cât pot, că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie”, a mai spus îndrăgita solistă.

De câţiva ani, Sofia Vicoveanca nu mai găteşte de Crăciun

Sofia Vicoveanca are un program încărcat în decembrie şi nu mai are timp de nimic. Iar când vine vorba de gătit pentru sărbători, interpreta de muzică populară ne-a povestit de ce nu o mai face. 

Merge în vacanțe cu fiul și cu nepoatele sale
Merge în vacanțe cu fiul și cu nepoatele sale

„Acuma nu, că sunt singură! Are rost să îmi fac singură? Adică ciorbă, două porţii nu poţi să le faci şi a treia nu se mai mănâncă… Nu stau locului, trebuie să fac ceva, am acasă 130 de ghivece de flori. Trebuie să am grijă şi de mine. Eu am prins alte vremuri, caut să mă adaptez vremurilor noi, dar nu renunţ la ce am învăţat!”, a mai spus artista.

Ciorba cu sfeclă roșie, preferata nepoatelor

image

De la unicul său fiu, Vlad Micu (51 ani), Sofia Vicoveanca are două nepoate de care este extrem de mândră. Sunt împreună de Sărbători și merg adesea împreună în vacanțe.

De fiecare dată când este ziua lor, artista le face urări emoționante. Și nepoatele sunt înnebunite după așa o bunică și mai ales după o anumită ciorbă pe care o face aceasta.

Iată ce ne-a povestit artista, într-un interviu pentru Click!:  „Nepoatele mele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva!

Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guști, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț, ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a încheiat artista.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
cub laurentiu duță png
banner petre nastase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net