3 Idei de Investiții Inedite

Este posibil să fi auzit mai mulți oameni vorbind despre investiții și despre modul în care acestea ar putea contribui la creșterea avuției. Pentru mulți, acest lucru este suficient pentru a fi interesați să înceapă o investiție. Cu toate acestea, știm cu toții că este mai ușor de spus decât de făcut.

image

Studiile recente arată că cei ce economisesc prudent pun deoparte cash mai mult ca niciodată. Însă, având în vedere circumstanțele actuale, aceste sume sunt erodate rapid de inflație. Deși există un consens în ceea ce privește faptul că investițiile sunt o alegere bună, există, de asemenea, și întrebarea în ce să investești în 2023, având în vedere că 2022 a fost un an dificil pentru majoritatea investitorilor. 

După o perioadă în care inflația a atins maximul ultimelor câteva decenii și după ce Rezerva Federală a majorat într-un ritm alert ratele dobânzilor în 2022, investitorii ar putea fi dezorientați. Cu acțiunile, care și-au petrecut cea mai mare parte a anului precedent în teritoriu negativ, ba chiar într-o piață bear am putea spune și zvonuri despre o posibilă recesiune, care ajung din ce în ce mai des la urechile noastre, investitorii ar putea crede că nu mai există opțiuni bune de investiții. Pentru cei care se gândesc să-și extindă orizontul lor investițional, iată 3 idei de investiții neconvenționale.

1.  Investiții în Apă

Având în vedere preocupările legate de deficitul de apă din unele regiuni ale lumii, popularitatea apei ca materie primă este una din ce în ce mai mare. Există mai multe modalități prin care investitorii pot obține expunere la această materie primă în cadrul portofoliului lor de investiții.

Investiții directe în Apă

Cel mai la îndemână mod de a investi direct în apă ar fi cumpărarea de contracte futures pe apă. Stimulată de înrăutățirea condițiilor de căldură și secetă din California, în 2020, Chicago Mercantile Exchange a lansat primele contracte futures legate de prețul apei din acest stat. Piața oferă investitorilor, fondurilor speculative, fermierilor și municipalităților posibilitatea de a face hedging la pariurile privind prețul viitor al apei.

Piața futures a apei funcționează în același mod ca celelalte piețe de mărfuri, permițând, de exemplu, fermierilor și furnizorilor să-și gestioneze riscurile asociate cu evoluția prețurilor de piață ale mărfurilor. Contractele futures pe apă permit cumpărătorilor să blocheze un preț astăzi pentru a se proteja împotriva posibilității de creștere a prețurilor în viitor. De exemplu, prin încheierea unui contract la termen pe trei luni pentru cumpărarea de apă la un preț de 500 de dolari pe acru-pământ, un trader de contracte futures a blocat acest preț de cumpărare, indiferent care va fi prețul apei trei luni mai târziu.

Investiții indirecte în Apă

Investitorii care au o viziune pe termen lung și care doresc să adauge în portofoliul lor investiții active în domeniul apei au o mulțime de opțiuni să facă asta prin intermediul investițiilor indirecte. Aceste opțiuni sunt accesibile prin intermediul burselor de valori și pot fi accesate printr-un cont de investiții.

Acțiuni cu expunere pe Apă

Investițiile în companii care se bazează în mare măsură pe piața apei pentru a genera venituri reprezintă o modalitate populară de a investi în apă. Un punct de plecare excelent pentru a începe să evaluezi acțiunile din domeniul apei este analiza deținerilor unui indice pe apă, cum ar fi Dow Jones U.S. Water Index (DJUSWU). Indicele cuprinde 29 dintre cele mai importante companii cu expunere pe piața apei din SUA, inclusiv producători de băuturi, utilități, tratare și purificare a apei, producători de echipamente și companii implicate în instalații de desalinizare.

Fonduri de indici și ETF-uri pe Apă

Pentru investitorii care preferă să investească în fonduri de indici și ETF-uri mai amplu diversificate, există mai multe opțiuni. Fondurile de indici și ETF-urile sunt concepute pentru a urmări performanța unui indice asociat, investind numai în companiile incluse în acest indice.

2. Investiții în Energie Regenerabilă

Energia regenerabilă a devenit un domeniu de investiții popular, deoarece din ce în ce mai mulți oameni conștientizează impactul creșterii emisiilor de carbon asupra climei. Dar, cu atât există mai multe investiții în energie regenerabilă din care să alegi, cu atât acest sector poate deveni mai copleșitor pentru investitori.

Creșterea surselor de energie regenerabilă nu este un fenomen nou, dar este un trend care a avansat recent și se așteaptă să continue în anii și deceniile următoare, datorită adoptării la scară largă a vehiculelor electrice , a creșterii producției industriale, agricole și a construcțiilor, printre alți factori.

Se pare că tranziția către surse de energie regenerabilă și curată va fi un trend în care se va putea investi în anii și deceniile viitoare, indiferent de condițiile macroeconomice. Nevoia de a reduce emisiile de carbon nu este legată de ciclurile economice sau de afaceri, ci de necesitatea de a menține o planetă locuibilă în fața unei cereri de energie într-o continuă creștere. Companiile care activează în domeniul energiei regenerabile ar putea beneficia atât de tranziția producției actuale, cât și de proiectele noi necesare pentru a satisface cererea viitoare. În plus, aceste proiecte și infrastructura asociată lor vor crește cererea pentru anumite materii prime care, conform experților, va determina creșterea prețurilor la mărfuri și a profitabilității companiilor care le furnizează.

Tipuri de Energie Regenerabilă

Au fost dezvoltate mai multe tipuri de energie regenerabilă, care sunt utilizate în prezent pentru producerea de energie electrică la toate nivelurile de consum. Cele mai frecvent utilizate sunt:

·         Energia solară

·         Energia geotermală

·         Energia hidroelectrică

·         Energia eoliană

În concluzie

Investițiile pot fi o modalitate de a-ți construi un portofoliu în timp, iar investitorii au la dispoziție o varietate de opțiuni în acest sens. De la active mai sigure, dar cu cu randament mai modest, la cele mai riscante, dar cu un posibil randament mai ridicat. Cu toate acestea, această varietate presupune și necesitatea înțelegerii avantajelor și dezavantajelor fiecărei opțiuni de investiții în parte și modul în care acestea se încadrează în peisajul tău financiar general, pentru a lua decizii mai bine informate. Deși pare descurajant la început, există mulți investitori care își administrează pe cont propriu activele.

Nu există investiții complet lipsite de riscuri. Chiar și așa-numitele investiții sigure vin la pachet cu riscuri, cum ar fi pierderea puterii de cumpărare în timp, pe măsură ce crește inflația. Cheia este să iei în considerare nevoile tale individuale și să alcătuiești un portofoliu care să-ți ofere suficientă stabilitate, permițându-ți, în același timp, să profiți de creșterea în timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net